ضرر بیشتر پلاویکس با آسپیرین در پیشگیری سکته مغز

بنا به گذارش شماره اخیر مجله نیوانگند، داروی ضد چسبندگی پلاکت کلودیپگرول( پلاویکس و اوسویکس) در پیشگشری از عود و تشدید سکته مغزی بعلت گرفتگی مویرگها، در بیمارانی که آسپیرین دریافت میداشتند علاوه بر اینکه اثر مثبت نداشته با خطر بیشتر خونریزی و مرگ و میر همراه بود.
ویرایش جدید(21-12-91) بنا به مطالعات جدید که در مجله پزشکی نیوانگلند به تاریخ هفتم سپتامبر 2012 منتشر شده از تعداد3020 بیمار ستکه ترومبوتیک مغزی که درمانشان با اضافه کردن کلودی پگرول(اوسویکس – پلاویکس) به آسپیرین مقایسه شده اند اثر مثبت درمانی مشاهده نشده ولی میزان خونریزی شدید مرگ دو برابر بیشتر داشته است.

این نوشته در عمومی ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

371 Responses to ضرر بیشتر پلاویکس با آسپیرین در پیشگیری سکته مغز

  1. علی مرتضوی می‌گوید:

    دکتر سیفی سلام
    من مرتضوی هستم 71 ساله با سابقه افت قند خون بعلت انسولین بالای بدن و افت فشار خون، 6 سال پیش به دکتر قلب مراجعه کردم که پس از تست ورزش و انژیو نتیجه منجر به گذاشتن 4 استنت در رگها شد و تا بحال با خوردن پلاویکس ، متورال ، نیتروکانتین4-6 ، اترواستاتین و آسپرین 80 روزانه یکعدد ادامه دادم از اول تیرماه 93 احساس کردم تعادل ندارم تا اینکه روز هفتم تیر 93 باحال تهوع و استفراغ شدید و عدم تعادل مرا به بیمارستان منتقل کردند که پس از ام ار ای و اسکن گفتند سکته مغزی بوده اما لخته دیده نشده گرفتگی بوده که رد شده تغیری هم در داروها دادند آسپرین را قطع کردند و نیتروکانتین 6-2
    دادند و بعضی از داروها ی آرام بخش که عوارض زیاد داشت با توصیه دکتر قطع کردم .
    حال مدت 6 ماه است که سمت راست بدن من تا سر شانه بی حس است و از نوک انگشتان پای راست تا کمر داغ است
    وساق پای راست از موچ تا زیر زانو یخ است ، نیمکره سمت چپ سروصورت بی حس توآم با درد و سوزش شدید .
    نظر دکتر این است که اینها بمرور خوب میشود حال مدتی است بی قرار و عصبی شده ام . ممنون میشوم بفرمائید چه کنم ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است با تفسیر نتایج معاینه اعصاب علتهای مربوطه مشخص بشود مثلا اگر علائم گرفتگی شرائین پا و یا شرائین نخاع یا مغز و اینکه در حد نارائی وجود دارد مشخص بشود و اگر قسمتی از علائم به آرتروز گردن یا علل دیگر مربوط بشود معیین گردد و نسبت به درمان اقدام شود. در همه شرایط مصرف آسپیرین و آرامبخش برای علائم موجود با کنترل پزشک معالج ضرورت دارد.

  2. سحر می‌گوید:

    با سلام مادر ۵۷ ستل دارند و ۴ سال است که س
    کته مغزی داشتند و قرص اسویکس ‘ متورال’ لوودوپا ‘ لوزارتان’ آمولودیپین’ متفورمین استفاده میکند و کبودی های بی دلیل دارد که الان بر بالای پلکش به وجود
    امده و من خیلی نگرانم

  3. گندم می‌گوید:

    سلام دکتر مادرم تا چندسال پیش همیشه فشارخون پایینی داشت و از نظر جثه فردی متوسطه اما این دو سه سال اخیر بنا به شرایط زندگی خیلی عصبی شده وباکوچکترین موضوعی زود از کوره در میره تا جاییکه سردرد شدید میگیره و ازحال میره خیلی جاها بردیم واوایل گفتن میگرن وعصبیه واما امسال خودم تصمیم گرفتم که حتما چکآپ بشه و تو نتایج آزمایشش متوجه شدن فشارخون وچربی خون داره و قرصهای زیادی دادن که یکی از اونها دیلتیازم بود که بعدازخوردنش مادرم احساس سوزش در پشت کتف میکردوسرگیجه داشت حتی اون دکتر به چربیش اهمیتی نداد حالا هفته پیش یه متخصص قلب و عروق پیدا کردم و از اکو گرفت و اسکن وتست ورزشو…و بما گفت خدارو شکر مشکل گرفتگی رگ نداره اما بخاطر اینکه فشارخون وچربی داره دوتا از دریچه هاش گشاد شدن وبراش متورال..والستارتان..آسپیرین وتریامترن وتعوفیلین وآتوواست …تجویز کرده که دوروزه استفاده میکنه نظر شما چیه دکتر؟…متاسفانه روحیه اشم خیلی ضعیف شده ازوقتی متوجه شده فشارخون داره وهمیشه نگرانه نکنه توخواب دچار خفگی بشه :-(

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است تحت نظر یک نفر متخصص داخلی با روابط خوب پزشک و بیمار از نظر حد اقل درمان داروئی و کلی اعتمادسازی معالجه شوند این قبیل موارد اغلب با مراجعات متنوع و درمانها و آزمایشهای غیر ضروری دچار سردرگمی بیشتر و نتیجه گیری کمتر میشوند.

  4. سمیرا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    من سال 85 بدلیل گرفتگی رگهای قلبم سه استنت گذاشتم به توصیه پزشکم علاوه بر داروهای چربی و فشار خون روزانه یک پلاویکس مصرف می کنم چند ماه قبل بدلیل اینکه مصرف پلاویکس رو کم کردم و هر دو یا سه روز یکی مصرف می کردم چند بار درد قفسه سینه گرفتم و یک بار هم چند روزی در بیمارستان بستری شدم مجددا ادامه دادم. پزشکم میگه باید پلاویکس رو ادامه بدی . سوال من اینه که آیا تا پایان عمر باید مصرف پلاویکس رو ادامه بدم؟ آیا قرص جایگزین مثل اسویکس همون اثر رو داره؟ آقای دکتر من یک کارمند هستم و قرص پلاویکس هم دونه ای 3000 تومنه و فکر می کنم تا حالا ده میلیون برای پلاویکس پول دادم. ممنونم از شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اوسویکس و پلاویکس هردو یک ترکیب همان کلودی پگرول است. در صورت نبود عوارض آسپیرین 80 هم ممان اثر را دارد.

  5. فرزانه می‌گوید:

    با سلام و خدا قوت
    میخواستم از خدمت شما سوال کنم که بیماری جاکوب در ایران مشاهده شده است؟

  6. فرزانه می‌گوید:

    میخواستم از خدمت شما سوال کنم که بیماری جاکوب در ایران مشاهده شده است؟

  7. فرزانه می‌گوید:

    با سلام و خدا قوت
    میخواستم از خدمت شما سوال کنم که بیماری جاکوب در ایران مشاهده شده است؟

  8. صنم می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشيد. مادر من ٥ ماه پيش عمل قلب باز انجام داداند بعد از عمل تا ٣ ماه با تجويز دكتر روزي ١ عدد قرص پلاويكس و ١ عدد آسپرين مصرف مي كردند. بعد از ٣ ماه دكتر جراح كفتند كه پلاويكس قطع شود و آسپرين روزي ٢ عدد هميشه مصرف شود. تا اينكه چند روز پيش دكتر داخلي گفتند كه روزي ١ عدد آسپرين مصرف شود. مي خواستم بدونم با توجه به فشار بالا و سابقه گرفتگي عروق تغيير مصرف آسپرين بچه از ٢ به ١ مشكلي پيش نمياورد؟ و آسپرين چه موقع از روز بهتر است كه مصرف شود؟ با تشكر از شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برحسب وضعیت بیمار یک یا دو قرص آسپیرین تجویز میشود در هر زمان از روز میشود مصرف نمود، بهتر است شب مصرف نشود چون ممکن است مدت بیشتری در معده بماند.

  9. سعید رضائی می‌گوید:

    با سلام خدمت دکتر سیفی گرامی ”
    پدر بنده 52 ساله با قد165 و وزن 70 دو سال پیش دچار حمله تنفسی شد و پس از آزمایشاتی که در بیمارستان انجام شد گفتند سکته قلبی خفیف داشته و با مراجعه به دکتر فوق تخصص قلب و عروق و آنژیوگرافی گرفتگی دو رگ فرعی را گزارش دادند و تحت نظر مداوم و مصرف آسپرین80 و آتوراستاتین و اسپری فلوحال125 و کاردول بود که برج 6 امسال با تشخیص پزشک اش تست ورزش و اکو و سپس آنژیو شد و گفتند گرفتگی در جائی است که امکان استنت نداشته و با پیگیری بنده قرار شد دکتر جراح آقای صالحی (رئیس بیمارستان امام خمینی ره ) عمل باز انجام دهد اما با خواهش زیاد و تقاضای باز بینی سی دی آنژیو در کمیسیون پزشکی از بیمارستان برای عکس رنگی از عروق مرخص شد و مشخص شد که گرفتگی 65% بوده و از برج6 تا به حال پدرم قرص پلاویکس 1عدد_ آسپرین 80 1عدد_نیترو کانتین4-6 نصف _اترواستاتین 1عدد _ متفورمین2عدد مصرف مینماید و در این مدت شرایط نسبتا خوب با درد کمی گاهی اوقات در قفسه سینه دوبار هم اکو شده و پزشک اش از شرایط حاضر راضی است.
    لطفا نظر خودتون رو کامل برام بنویسید … “ببخشید که توضیحات زیاد شدن”

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تا آنجا که اطلاع دارم برای موارد تنگی کمتر از 70% مداخله جراحی و استنت توصیه نمیشود. برای دروه کوتاه مدت ممکن است تجویز توآم پلاویکس و آسپیرین عارضه نداشته باشد ولی در طولانی مدت عوارض بیش از اثرات مفید دیده میشود، از لحاظ احتمال خونریزی خطیر بهتر است احتیاط نمود. اخیرآ برای همه بیماران عمل شده و عمل نشده ورزش سرعتی با احتیاط را همه روزه 5-15 دقیقه مفید و بیخطر یافته اند.

  10. فرح پورایلیایی می‌گوید:

    با سلام من 61سالمه سال قبل استند کردم وطبق نظر دکتر میبایستی یکسال پلاویکس مصرف کنم سپس اسویکس جایگزین کنم به نظر شما این کار درست است یا با پلاویکس ادامه دهم و تا چه مدتی اصولا باید مصرف پلاویکس یا اسویکس را میبایستی ادامه دهم متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اوسویکس و پلاویکس هر دو یک ترکیب داروئی هستند هرکدام از اینها یا آسپیرین معمولا برای تمام عمر توصیه میشود.

  11. فرشاد می‌گوید:

    سلام دکتر
    پدرم 50 سالشه و 9 ماه پیش استنت گذاشته و طبق نظر دکترش داروی پلاویکس و آ اس آ و آترواستاتین و نیتروکانتین مصرف میکرد و حدودا یک ماه پیش دچار درد قفسه سینه و پشت کتف شد که با مراجعه به دکتر و چک فشار خون؟فشارش 14 بود که دکتر لوزارتان رو به داروهاش اضافه کرد ولی هنوزم گاهی اوقات درد قفسه سینه داره.و چند جا از بدنش کبود شده
    مصرف آ اس آ با پلاویکس تا چند وقت ایرادی نداره؟
    ممنونم از پاسخ های خوبتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است در مورد ادامه درد آنژین و زمینه خونریزی زیر جلدی با پزشک شان تماس بگیرید. تحمل افراد به ترکیب دو دارو و خطر خونریزی کم زیر جلدی یا شدید داخلی فرق میکند.

  12. فاطمه می‌گوید:

    سلام
    پدر من عمل استنت کردن و الان دکترشون پلاویکس و آسپرین باهم تجویز کردن
    میخواستم بدونم استفاده این ۲تاباهم خطر سکته مغزی نداره؟؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هر نوع تغییر درمان بدون نظر پزشک معالج مجاز نیست، ممکن است مصرف پلاویکس توام با آسپیرین عوارض خونریزی دهنده داشته باشد

  13. پونه می‌گوید:

    سلام اقای دکتر پدرم سه ماه پیش عمل استنت کرده ودکتر اسپرین وپلاویکس واتورواستاتین و متورالتجویز کرده الان کف پاهاش گرم میشه ومیسوزه دکتر معالج ویتامین B1وگاباپنتین داده میخوام بدونم مشکلی نداره ایامصرف اسپرین باید قطع کنه.فشارخون یاچربی خون نداره اما قرص متورال و واتورواستاتین داده مشکلی نیست?

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هر نوع تغییر درمان بدون نظر پزشک معالج مجاز نیست، ممکن است مصرف پلاویکس توام با آسپیرین عوارض خونریزی دهنده داشته باشد. بعد از گرفتگی عروقی قلبی مصرف داروهای تجویز شده قرص متورال واتورواستاتین برای طولانی مدت توصیه میشود.

  14. پونه می‌گوید:

    سلام خسته نباشید اقای دکتر
    پدرم سه ماه پیش عمل استنت قلب انجام داده دکترپلاویکس. و اتورواستاتین ومتورال داده الان کف پاهاش داغ ومیسوزه بیشتر موفع پیاده روی بیشترمیشه شب هاهم کمی بیشتره دکترویتامینB1وگاباپنتین تجویز کرده ایا مشکلی نداره باید چیکارکنیم?

  15. فاطمه می‌گوید:

    دوباره سلام
    یک سوال دیگم داشتم الان برای پدر من ک ۴ماه میشه فنر گذاشتن رانندگی طولانی مدت تو جاده مشکلی نداره؟؟؟

  16. عبد می‌گوید:

    با سلام
    بنده مدت سه هفته بالون واستنت گذاشتم وداروی پلاویکس وآسپرین وآتورواستاتین ونیتروکانتین2/6 وانسولین صبح وشب مصرف می کنم ولی مدتی لثه ام خونریزی می کند وصبح گلوم هم لخته خونی دارد.با دکتر صحبت کردم آسپرین راکم کرد ولی هنوز عوارض دارم .لطفامشکل بیماری را بر طرف کنید………با تشکر فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در موارد مصرف توام پلاویکس و آسپیرین احتمال خونریزی را مطرح میکند، اثرات مفید و مضر درمان توام را پزشک معالج برحسب مورد و شرایط میسجد و کنترل میکند.

  17. سهیلا می‌گوید:

    با سلام همسرم دوماه پیش سکته قلبی کرد بعد از آنژیو دکترشو تشخیص دادن یکی از رگهای فرعی گرفتگی داره یک ماه متورال ۵۰روزی دوتا لوزارتان آسپرین آتورواستاتین۴۰وتویکس۷۵ مصرف کردن ولی ماه دوم متوپرولول ۵۰دوتا آتورواستاتین ۲۰آسپرین ۸۰وتویکس شد درضمن دکترشون گفتن انتهای رگ گرفتگیداره احتیاج نداره بالن ویا استنت آیا با همین منوالپیش برن مشکلی پیش نمیاد درضمن نه فشار بالا داشتن نه چربی خون چکاب کامل سالم بوده

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      نظر متخصص قلب در این زمینه بیشتر قابل قبول است، ممکن است مصرف طولانی مدت آسپیرین با اسویکس عوارض خونریزی دهنده داشته باشد حتما پزشک معالج به این موضوع آگاهی دارند.

  18. فاطمه می‌گوید:

    با سلام
    پدر من ۵۵ سال دارد در ناحیه پشت گوش چپش تومار مغزی دارد ک ۱۰ سال پیش تشخیص داده شد ، حالا یک رگ از مغزشم گرفته که بعد از آنژیو گرافی گفتن نیازی به باز شدنش نیست از طرفی از ناحیه گوش میانی دچار پارگی است که این مربوط به انفجارات زمان جنگ میباشد ، الآن دکتر تشخیص داده که تومارش دچار تورم شده ، و متعصفانه بواسیلش بدجور اذیتش میکنه و خستش کرده ،اینم قرصایی ک استفاده میکنه پلاویکس،دگزامتازون،دیمن هیدرانات،فنوتوئین.
    لطفا ی راهنمایی کنید برای نگهداری از پدرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است یک نفر وارد به وضعیت بالینی و شرایط بیماری موضوع را بهتر توضیح دهد و نتیجه اسکن را هم ارسال نماید.

  19. علی می‌گوید:

    با سلام و عرض تشکر از لطف شما
    پدر من حدود یکسال دچار ریتم af شده ومدتی وارفارین به همراه آسپرین مصرف کردن. در شهریور و آبان 93 آنژیوپلاستی در سه رگ انجام دادن و دکتری که آنژیو رو انجام دادن وارفارین رو قطع کردن وبجاش پلاویکس رو با آسپرین همراه کردن، در حالی که هنوز دچار ریتم af غیر دایم میشن. از قطع وارفارین خیلی نگرانم. به نظر شما چکار باید بکنم!!!!؟؟؟

  20. سید ابوالقاسم بطحایی می‌گوید:

    با سلام پدرم 5 ماه پیش سکته مغزی خفیفی روی اعصاب حسی طرف راست بدن داشت که با وجود اینکه زیر نظر متخصص مغز و اعصاب هستند ولی از گرفتگی در قسمت مچ دست راست و ران مخصوصا در حال راه رفتن ویا گرفتگی مچ پا و بعضا یخ کردن از مچ پا تا نوک انگشتان نارحت هستند چه اقداماتی برای رفع این حالات می شود انجام داد؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      منظور از گرفتگی دست و پا مشخص نشده است، اگر اختلال حس بعد از سکته مغزی مطرح است معمولا کم و بیش بطور دائم باقی میماند ولی موجب ناتوانی نمیشود.

  21. وحید می‌گوید:

    با سلام خدمت اقای دکتر.پدر من پنج سال پیش به علت گرفتگی رگ قلب در یکی از رگها استننت گذاشتند.اکنون به علت دوبینی. وسردرد ناگهانی پزشکان سکته گذرا تسخیص داده اند ولی برای تشخیص قطعیتر وتجویز دارو ام ار ای نوشته اند.اکنون با توجه به وضعیت ایشان که استنت دارند ایا انجام ام ار ای خطرناک است؟ایا با سی تی اسکن هم میتوان سکته مغزی گذرا را تشخیص داد؟ایا علایمی که ذکر کردم میتواند نشانه سکته گذرا باشد؟با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در افراد با زمینه عروقی قلبی عوارض مویرگی مغز شایع است. اگر در جراحی بنوعی فلز کار گذاشته شده نمیشود ام آر آی گرفت، استنتها بنظرم فلزی نیستند باز در مراجعه به اسکن باید اطلاع دهید. سی تی خونریزی و سکته مغز بزرگ را نشان میدهد ولی کمی خونرسانی در ام آر آی و داپلر رگها بهتر مشخص میشود.

  22. حميد زاهدي می‌گوید:

    سلام من اواخر بهمن سال 93 بعلت تست مثبت ورزش، ان‍ژيو شدم وهمزمان دو استنت دارويي در LAD گذاشته شد و گفته شد كه اسپيرين (روزي دو عدد هشتاد ميليگرم)و پلاويكس (روزي يك عدد 75ميليگرم) و متورال(روزي دو بار هربار نصف قرص) و پنتوپرازول(روزي دو عدد) و اتوروستاتين(روزي يك عدد20ميليگرم) مصرف كنم ، اخيرا بدنبال بريدگي دچار خونريزي شدم كه نسبت به قبل مدتش طولاني تر است و ضمنا زخم نسبت به قبل ديرتر جوش ميخورد و درصورت وارد شدن ضربه يا دستكاري به محل زخم ، خونريزي دارم. ايا پلاويكس را بايد قطع كنم يا اسپرين را يا هردو؟ ضمنا پنتوپرازول ايا فقط بخاطر اسپيرين بايد مصرف شود يا همراه پلاويكس هم بايد مصرف شود(اينگونه بپرسم اگر پلاويكس را بتنهايي بخورم ايا بايد پنتوپرازول هم مصرف كنم يا نه؟) و اينكه مصرف اسپيرين ارجج است يا پلاويكس يا هردو بايد با هم مصرف شود. ضمنا من آسم هم دارم ايا مصرف اسپيرين و پلاويكس مشكل زا نيست؟ اگر مصرف هر يك از اينها يا هردو بخاطر آسم مشكل زا است بجاي ان چه بايد مصرف بكنم؟ ضمنا مصرف اين داروها تا كي بايدادامه يابد يا بهتر بگويم كداميك بايد تا اخر عمر مصرف شود و كداميك بايد قطع شود؟باتوجه به اينكه ميگويند مصرف همزمان اسپيرين و پلاويكس خطر خونريزي مغزي را افزايش ميدهد ايا اگر داروها را كلا بعد از شش ماه يا يكسال قطع كنم مشكلي ممكن است براي قلب ايجاد بشود؟ممنون زاهدي

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ممکن است برای مدت محدود درمان توآم آسپیرین با پلااویکس با کنترل و احتیاط تجویز شود ولی مصرف توآم طولانی مدت عوارض خطیر خونریزی داخلی را در مغز و معده بیشتر میکند. پنتوپرازول عوارض معدی آسپیرین را کم میکند، عوارض معدی در پلاویکس کم است. هرنوع تغییر در مصرف دارو بایستی با صلاح دید پزشک معالج بعمل آید. درمان یکی از دو دارو برای مدت نامحدود باید بعمل آید.

  23. محمد می‌گوید:

    با سلام

    حدود 13 سال پیش از ناحیه هر دو پا DVT شدم، با بستری شدن و دریافت هپارین و سپس وارفارین، بعد از دو هفته از بیمارستان مرخص شدم و از آن سال تا اکنون در حال خوردن وارفارین هستم.
    متاسفانه به علت دیر چک کردن INR مجدداً در یک پا گرفتگی بوجود آمد و با اضافه کردن مقدار وارفارین در طی دو هفته INR بنده از 1.4 به 3.2 رسید که البته تحت کنترل است.
    اکنون با مراجعه به پزشک متخصص به من پلاویکس و آتورواستاتین 20 و آ اس آ 80 علاوه بر وارفارین که از قبل مصرف میکردم تجویز شده، نظر شما [ با توجه به اینکه بنده 33 ساله بوده و قد 172 و وزن 82 کیلو گرم دارم ] در مورد این داروهای جدید چیست؟
    پیشاپیش از راهنمایی شما ممنونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مصرف همزمان وارفارین و اسپیرین و کلودیپگرول خطر خونریزی را زیاد میکند. اگر پی تی خوب کنترل شود نیاز به درمان بیشتر برای پیشگیری ترومبوز نخواهد بود.

  24. nafise می‌گوید:

    سلام
    پدرم دو هفته ی پیش عمل آنژیوگرافی انجام داد یکی از رگ هاش استنت گذاشتن قرص پلاویکس مصرف میکنه (روزانه دو عدد)اخیرا علایمی مثل حساسیت پوستی (دست و پا)،خارش بدن،گرفتگی نای،
    10 ساله که بیماری دیابت داره و چربی خون بالا
    با دکترش که مشورت کردیم گفتن مصرف قرص و ادامه بده ولی هرروز بیماری پوستیش بیشتر میشه
    روزی یک بار آنتی هیستامین برای حساسیتش مصرف میکنه ولی تاثیری نداره
    لطفا مارو راهنمایی کنید که چه کاری انجام بدیم

  25. فاطیما می‌گوید:

    سلام و عرض خسته نباشید .
    مادر من حدود 2 سال پیش عمل قلب باز داشتن.در حین عمل قلب دچار سکته مغزی خفیفی میشوند .و در نهایت منجر به دو بینی چشم و سر شدن و سوزش دست چپ و پای چپشان میشود .بعداز این مدت با رفتن به دکترای متعدد و مشکوک بودن نوار قلب مادرم یکی از دکتر ها تشخیص دادن که یکی از رگ هایه قبلی 80 درصد گرفته شده و در نتیجه عمل آنژیو پلاستی شد و در حال حاضر مادرم دارویه (پلاویکس.آتروستاتین.مترو پرولول اسپرین و لوزارتان آملوتد ) مصرف می کنند از عوارض این داروها بسیار نگرانم . ضعف و سری وسوزش و دوبینی چشم مادرم هم هیچ تغییری نکرده است . خواهشمندم که با راهنماییتون کمک کنید.سپاسگذارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      عوارض مانده از سکته مغزی گذشته بصورت اختلال حس ممکن است تا حدی ادامه داشته باشد. غیر احتمال خطر خونریزی ناشی از مصرف توآم آسپیرین و پلاویکس بقبه موارد مشکلی پیش نمی آورد.

  26. سمیه mi می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید
    من 35 سال دارم، دارای فشار خون ارثی هستم و یک زایمان پرکلامسی حدود 6 سال پیش داشتم،آبان دو سال پیش دچار سکته مغزی شدم که خوشبختانه با رسیدگی سریع پس از 10 روز عوارض بجای مانده از آن، از بین رفت،اما وارفارین را تمام مدت مصرف میکردم، اما پس از مدت 8 ماه مجددا دچار سرگیجه شدید در خواب شدم، که با هوشیاری بیشتری به اورژانس. خبر دادم،اما متاسفانه به علت عدم رسیدگی به موقع عوارض سکته مغزی مجدد، روی بدن من ظاهر شد و تا مدتها مسئله تشخیص داده نشد،تا اینکه آنژیوگرافی وآنژیوپلاستی مغز انجام شدو یک استنت کاروتید کار گذاشته شد، اما پس از آن فقط چند روز پلاویکس تزریقی استفاده کردم،و داروهای فشار خون متورال، والسارتان، و داروی افسردگی، آسنتراو…مصرف کرده‌ام،اما آسپرین برایم تجویز نشده!!!بی حسی یکطرفه بدن، سرگیجه های متناوب، و افتادگی پلک و…. را نیز دارم….
    از شما تقاضا میکنم در رابطه با مصرف یا عدم مصرف آسپیرین راهنمایی بفرمایید…

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است علت سکته مغزی مکرر مشخص بشود، اگر بعلت فشارخون باشد نباید وارفارین مصرف شود. اگر تصلب شرائین و گرفتگی زمینه ای شریانها باشد بایستی با درمان ضد کلسترول و پلاویکس ، اگر بعلت آمبولی با منشاء قلبی با وارفاین و علل دیگر مثل واسکولیت درمان خاص خود را دارد. مصرف داروهای وارفارین و آسپیرین و پلاویکس خطر خونریزی را زیاد میکند بهتر است به تنهائی مصزف شود. هر تغییری در درمان با اطلاع پزشک مجاز است.

  27. الناز می‌گوید:

    باسلام بعد از دادن تست ورزش واکوهولتر دکتر تپش قلب را دوکانونه بودن قلب تشخیص داد باید چه کنم

  28. دکتر سیفی می‌گوید:

    پلاویکس یک قرص یک بار در شبانه روز در هر زمان مصرف بشود مشکلی نیست.

  29. دکتر سیفی می‌گوید:

    مصرف پلاویکس در هر زمان مسئله نیست.

  30. فاطمه سعادتی می‌گوید:

    با سلام آیا مصرف همزمان پلاویکس و آسپرین که دلیل گذاشتن فنر استفاده میشه ربطی به خونریزی از رحم در زنی که یائسه شده داره یا نه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مصرف همزمان پلاویکس و آسپرین احتمال هر نوع خونریزی زیاد میکند بهتر است با پزشک معالج در مورد سود و زیان درمان صحبت کنید.

  31. مريم قدياني می‌گوید:

    سلام
    ازتون خواهش مي كنم كمك كنيد
    مادر ٤٥ سال دارن و به علت استنتي كه ٣ ماه پيش گذاشتن پلاويكس و اسپيرين مصرف مي كنن، الان حدوده يك ماهه كه دچار عادت ماهيانه شدن و هرررر كاري مي كنن بند نمي اد
    اين قدر خوب اومده كه مجبور شديم چندين نوبت خون تزريق كنيم بهشون چن روز هم اسپيرين رو قطع كردن اما تاثيري نداشت
    و به خاطر كم بودن هموگلوبين خون الان حالشون خيلي بده، چي كار بايد بكنيم؟؟؟ واقعا مونديم،
    از دست هيچ كس كاري بر نمي اد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ضمن مشورت با پزشک قلب در مورد کاستن موقت داروها و نیز با مشورت پزشک زنان نسبت به عارضه احتمالی رحم بهتر است تصمیم عاجل بعمل آید. در مواردی ممکن است اجبار برداشتن پیش می یاید.

  32. محمدرضا می‌گوید:

    سلام خسته نباشید من مادرم 10روزپیش سردرد شدیددرقسمت راست سرشداشت و همچنین حالت تهوع به چند پزشک عمومی مراجعه کردیم فقط مسکن تجویز کردن ومسکن هیچ تاثیری نداشت بعلت فشارسردرد بردیمش بیمارستان دکتر مغزواعصاب ام ار ای وسی تی اسکن نوشت وبعد از جواب گفت ام ار ای خوب گرفته نشده واحتمال کمی داره سینوس راست گرفته باشه قرص نورتریپیلین تجویز کردن اما جواب ام ار ویش این بود
    Total stenosis of right transverse and sigmoid is seen . evaluation for underlying idiopathic intracranial hypertension
    به توصیه یکی از دوستان چند روزپیش بردیمش تهران پیش یک متخصص دیگه واون گفت جای نگرانی نیست یک ترومپوز ولخته ی خون درسیاهرگش قرارداره 10امپول سلکسان و 30قرص وارفارین تجویز کرد وگفت روزی یک قرص ویک امپول میزنی بعدیک هفته ازمایش ptمیدی قرصشوشروع کرده امامیترسیم امپول روبزنیم اقای دکتر بنظرشما چیکارکنیم؟
    ضمنا مادرم چند ساله قرص پرپرانول برای اریتمیک قبلیش که بصورت خوش خیم میخوره وضربانش یکدفعه میره بالا
    خیلی ممنون بابت راهنمایتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      خیلی از موارد که سیاه رگ یک طرف داخل جمجمه کوچک است با گرفتگی اشتباه گرفته میشود. اگر در معاینه علائم مشخص عارضه مغزی دیده نشود و ام آر آی مغز طبیعی باشد احتمال وجود لخته بعید است. بهترین کار ارتباط منظم و کنترل مکرر توسط پزشک مغز و اعصاب است.

  33. محمدرضا می‌گوید:

    سلام ببخشید مجددا وقتتون رو میگیرم طبق صحبت های قبلی شما ممکنه گرفتگی سیاهرگ اشتباه تشخیص شده باشه وبا توجه به اینکه مادرم ادم ته چشم نداره و فقط مشکلش سردرددر قسمت سمت راست است وهفته ی آینده مجددا نوبت دکتر دیگه ای راداردبنظر شما امپول سلکسان 400وقرص وارفارین رو مصرف کنه؟ممکنه گرفتگی اشتباه تشخیص داده شده باشه مصرف امپول خطرناکه؟
    خیلی ممنون بابت اینکه وقت میذارین وتوجه میکنین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در اغلب موارد درمان این مسئله روی احتیاط تصمیم گیری میشود، اگر درمان با کنترل خوب ادامه یابد در کوتاه مدت مشکلی پیش نمی آید. در صورت رد چنین تشخیص در کنترل بعدی قطع درمان ممکن خواهد بود.

  34. حمید می‌گوید:

    با سلام.پدرم حدود یه ماه پیش سکته مغزی کرد که دکترا میگن سکتش وسیعه .قبل از این سکته یه سکته خفیف داشته که متوجه نشدیم وبهش اسپرین دادیم بعد از چند روز سکته شدید صورت گرفت میخواستم بدونم این اسپرین تاثیری بر سکته شدیدش داشته یا نه .با تشکر

  35. رها ماسوله می‌گوید:

    سلام آقای دکتر. مادرم یک ماه پیش سکته مغزی خفیف داشته اند. بی حسی سمت چپ بدن و مبهم حرف زدن از عوارض ان بود. در حال حاضر به تجویز پزشک پلاویکس و اتوروستاتین وکاپتوپریل مصرف می کنند . ده جلسه فزیوتراپی داشته اند. از دو هفته پیش حس اندامها شروع به بازگشت کرد و حرف زدن ایشان عادی شد و در حال حاضر با واکر یا گرفتن دست ایشان قادر به راه رفتن هستنداما از همان زمان حس سمت چپ بدن ایشان برگشت هنگام تغییر حالت از خوابیده به نشسته یا نشسته به ایستاده و یا در چرخش به سمت راست بدن ناگهان سمت چپ بدنشان از صورت و دست و گاهی هم پا یک لحظه خشک می شود انگار دچار برق گرفتگی شده باشد صورت کج می شود و انگشتان دست سیخ می شود و گاهی انگشتان پا هم درگیر می شود و بعد ازبعدد ثانیه به حالت عادی بر می گردد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است موضوع را با پزشک شان مطرح کنید و علائم را در حالتی که شرح میدهید نشان شان دهید ممکن است گرفتگی در عروق مهره ای یا گردنی با تغییر وضعیت و چرخش ،علائم نارسائی نشان میدهد در آن صورت آنژیوگرافی لازم خواهد بود.

  36. محمد می‌گوید:

    با سلام
    پدر من اواخر سال 93 جراحی قلب باز داشت. بعد از ترخیص پدر و مراجعه مجدد به دکتر جراح، در مورد قرص پلاویکس سوال کردم که آیا برای خونریزی چشم پدر (بر اثر دیابت کم دید شده بود) ضرر دارد یا خیر؟!
    ایشان هم قرص پلاویکس را قطع کردند و گفتند با پزشک چشمش مشورت کنید.
    چند روز قبل پدرم بر اثر سکته مغزی در گذشت.
    سوال من این است که آیا پدر پلاویکس مصرف می کرد، سکته مغزی نمی کرد؟! اگر این قرص اینقدر مهم بود چرا دکتر فقط a.s.a تجویز کرد؟! در حالی می شد میزان مصرف رو کاهش داد تا مشورت صورت گیرد!!!
    آیا مصرف پلاویکس خونریزی چشم پدر رو تشدید می کردد؟ آیا راهکاری برای این موضوع وجود نداشت؟
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان با پلاویکس و آسپیرین هم اثر پیشگیری از سکته قلب و مغز دارد و هم خطر خونریزی در این موارد سود و زیان درمان باید سنجیده شود و بعضاً هم قابل پیش بینی نیست.

پاسخ دهید



1 × = هشت
