موانع درمان در مالتیپل اسکلروز ( ام اس)

اکثریت بیماران ام اس دوره های عود و بهبودی را با درمان و یا بدون درمان در سالهای اولیه بخوبی می گذرانند، بطوریکه درصد اندکی از بیماران در پنج سال اول با مشکل کنترل بیماری مواجه اند. اکثریت بیماران نیز در پنج سال دوم ضمن درمان و کنترل از توانایی خوبی برخوردارند بطوریکه بعد از ده سال از شروع بیماری ناتوانیی چندانی ندارند. با درمان های موجود از هر نوع که استفاده بشود مشکل کنترل معمولا پس از حدود ده سال پدید می آید که به درمان با اینترفرون ها (سینووکس، آوونکس، بتافرون، ربیف) پاسخ مساعد نمی دهند بطوریکه بیماران از مراحل عود و بهبودی به مرحله سیر پیشرونده بیماری وارد میشوند.
در کنفرانس ها از تعداد زیادی درمان های قدیمی و جدید بعنواون درمان اصلی یا کمکی بحث می شود. آزاتیوپرین ، سیکلوفسفوماید و متوترکسیت از گروه شیمی درمانی کم عارضه هستند که از سالها قبل و قبل از کشف اینترفرونها مصرف شده اند، امروزه نیز بعنوان داروی کمکی مصرف میشوند. میتوکسانترون (نوانترون) جزو داروهای شیمی درمانی خطیر است که عوارض نارسایی قلبی وخیم و عوارض خونی و کبدی آن اغلب موجب هراس بیمار و پزشک در استفاده از آن میگردد، یکی دیگر از درمان های قدیمی کمکی کوپاکسون است که درمان نسبتا موثری بوده ولی به بازار دارویی ایران بطور رسمی وارد نشده است، چند موردی که شخصی تهیه و استفاده شده به لحاظ مشکل تزریق همه روزه، کمی اثردرمانی و گرانی قیمت دارو نتوانسته اند ادامه دهند.(ویرایش: خوشبختانه تولید داخلی دارو از خرداد 91 در ایران قابل دسترس است، بعنوان داروی کمکی میشود به اینترفرون اضافه نمود مشکل اصلی هزینه درمان و تزریق همه روزه و نا محدود دارو است)
به داروهای جدید ، مثل ناتالیزوماب ، کلادرابین ، فینگولیمود و…. که در ابتدا امیدواری زیادی میرفت با چند مشکل مواجه شده اند: اول عوارض این داروهاست دوم گران بودن قیمت داروها است . سوم عدم دسترسی بیماران به این داروها در خارج از کشورهای آمریکا و اروپائی است. ( گاه و بیگاه خبرهائی از کشف و تولید داروی جدید بعنوان معالجه قطعی ام اس قبل از مطالعه و تایید مراجع صلاحیت دار در رسانه ها پخش میشود و امیدهای واهی در مردم ایجاد میکند که غیر از سردرگمی و اخلال در روند درمان استاندارد حاصلی نداشته است.)
آنچه امروزه عملا برای بیماران ام اس در مرحله پیشرونده میتوانیم انجام دهیم به قرار زیر است:
1) افزایش مقادیر اینترفرون از تزریق از یکبار در هفته به سه بار در هفته یا یک روز در میان چنانچه برای بیمار قابل تحمل باشد.
2) تزریق پردنیزولون وریدی یک گرم درماه یا سه گرم هر سه ماه برای چند ماه با در نظر گرفتن عوارض فشارخون، دیابت، استئوپروز.
3) استفاده از داروهای کاهنده ایمنی از انواع قدیمی مثل آزاتیوپرین یا متوترکسیت توام با داروهای فوق.
4) اضافه نمودن Cell Cept (مایکوفنولات) بجای داروهای آزاتیوپرین و متوترکسیت … .
این دارو در بیماران پیوند کلیه سالها مورد استفاده قرار گرفته ، این دارو در مراکز مختلف در درمان ام اس مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج رضایت بخش با عوارض کم گزارش شده است.
بنا به آزمایش نگارنده این متن ، از نه بیمار با سیر تشدید ثانوی که به مجموعه درمانهای اینترفرون و استروئید وریدی مقاوم بودند و در معرض حملات مکرر و تشدید علائم ناتوانی بودند ، در 18 ماه اخیر مایکوفنولات به درمان اینترفرون اضافه گردید ، ضمن اینکه دارو بدون عارضه مهم برای بیماران قابل تحمل بود ، در مدت درمان از سیر تشدید علائم بیماری کاسته شد وبیماران ازنتیجه درمان و بهبودی نسبی علائم بیماری رضایت داشتند. چهار بیمار ام اس بعلت عد م تمایل به مصرف و یا عوارض نسبی در شروع درمان از مصرف دارو منصرف شده بودند و در یک بیمار در شروع بیماری عوارض حاد بصورت تب و واکنش حساسیت موجب قطع درمان شده بود.در بیمارانی که تحت درمان هستند تنها عارضه گذرا عوارض روده ای و حساسیت به نور خورشید بوده .
مایکوفنولات بصورت قرص 500 میلی گرم خوراکی است که از یک قرص در روز به مدت یک هفته شروع شده، هفته دوم دو قرص، و در هفته سوم چنانچه در آزمایش خون کلوپنی و عوارض کبدی مشاهده نشود به سه تا چهار قرص رسانده می شود.
همانند بیماران پیوند کلیه ، درمان با مایکوفنولات برای مدت طولانی تجویز می شود . ابتدا هر ماه بعد هر 2 تا 3 ماه یکبار CBC و آنزیمهای کبد (AST-ALT) کنترل می شود. افراد تحت درمان با این دارو نباید در معرض نور آفتاب قرار گیرند. به لحاظ کاهش ایمنی شخص تحت درمان از نظر احتمال بروز بیماریهای عفونی مثل توبرکولوز و … باید معاینه و کنترل مرتب داشته باشند.
عوارض مهم داروئی مشاهده نشده و در مجموع بیماران از درمان راضی بوده اند.

10/3/92 از سه مورد بیمار که در مدت بیش از سه سال تحت درمان سلسپت توآم با سینووکس بوده اند حملات بیماری که قبلا عود مکرر داشته بخوبی کنترل شده اند. در سه بیمار به جهت کنترل رضایت بخش در مدت بیش از دوسال درمان قطع شده ومشکلی پیش نیامده ، دو مورد به جهت احساس بی اثر بودن ، خودشان درمان را قطع نموده و سیر بیماری خوبی نداشته اند.

فرستاده شده در ۱۳۹۲/۰۳/۱۰ در ۶:۲۶ ب.ظ | در پاسخ به سپیده.
بنا به تحقیقات جدید علیرغم خطر عوارض داروی های خوراکی جدید که در مرحله اول قابل پیش بینی و کنترل است ، بهتر از اینترفرونها اثر میکنند ، لذا در مراکزی بعنوان درمان ردیف اول مصرف میشوند . در بین اینها فیگولیمود و دی متیل فومارات از مرحله آزمایشی ۳ گذشته اند. ناتالیزوماب (تای سبری ) تزریق ماهانه بعلت عوارض خطیر فقط در موارد بی اثر بودن ایتنرفرنها تجوبز میشود. در مرحله ای شرکت های داروئی داخلی مدعی تولید فینگولیمود بودند ولی تا آنجا که اطلاع دارم خبری از کم و کیف تولید مشخص نشد. اگر تصمیم به وارد کردن دارو بگیرید باید توسط فامیل و آشنا به مقادیر کم تهیه کنید اگر تحمل داروئی خوب داشتید برنامه بلند مدت را تدارک میبینید. در حال حاضر مسئولین دارو ودرمان بنظر نمیرسد به این زودیها دنبال کارهای هزینه بر باشند.

این نوشته در تخصصی ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

983 Responses to موانع درمان در مالتیپل اسکلروز ( ام اس)

  1. MAHAN می‌گوید:

    با سلام مجدد. آیا باید به تزریق سینووکس ادامه دهند . چه مدت؟

  2. امید می‌گوید:

    با عرض سلام خدمت دکتر
    من تقریباٌحدود17 سال ام اسم تایید شده من تمام داروها رو استفاده کردم ومشکل اساسی من غیر از حملات
    بی تعادلی وکم نیرویی هست وفقط داروی باکلوفن وآمانتادین مصرف میکنم وماهی 2تا کورتون
    میخواستم در مورد داروی خوراکی ازتون سوال کنم که آیا تو ایران تولید میشه یا نه؟اصلاٌ روی من اثر دارد؟
    ممنون اگه جواب بدین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر با تزریق اینترفرون کنترل بیماری رضایت بخش نبوده درمان خوراکی موثرتر در ایران فینگولیمود در دسترس است.

  3. غزیبه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    سوالی خدمتتون داشتم
    من اردیبهشت ماه گز گز شدیدی در ناحیه دست راستم واسم پیش اومد
    دکتر رفتم ام آر آی داد
    بعدم که گف دوتا پلاک در مغزم دیده میشه
    سه تا کورتون بم داد بعدم نوار چشم و آزمایش خون
    نوار چشمم نرمال بود
    آزمایش خونمم همه چی عالی بجز ویتامین د که کمبود داشتم
    دکتر گف همه چی عالیه و مراحل اولیه بیماریه که ده روز فقط گذشته
    بم آمپول سینووکس رو تجویز کرد و گف سه ماه دیگه بیا
    یه ماهه دارم هفته ای یه بار آمپولو تزریق میکنم
    دستم خوب خوب شده خداروشکر و مشکلی ندارم
    فقط از دوشنبه که آمپولو تزریق کردم تا الان که پنج شنبست دست راستمو که به همراه گردنم تکون میدم یه مور مور خفیفی در ناحیه راست بدنم احساس میکنم اونم گاهی
    میخوام بدونم اثرات دارویه یا ام اس؟!
    ممکنه در حین استفاده از دارو بیماری عود کنه؟!
    خیلی نگرانم میگم نکنه داره عود میکنه
    ولی دکتر گف جای نگرانی نیس با زدن این آمپولا
    بجز همین موردی که گفتم دیگه هیچ مشکل خاصی ندارم خداروشکر
    بعدم من دارم واسه کنکور میخونم میخوام بدونم درس خوندن زیاد باعث عود بیماریم نمیشه؟
    ممنونم آقای دکتر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اختلال حس اولیه و فعلی دست به احتمال زیاد در اثر عارضه نخاع گردن است که در جریان بیماری پیش آمده است. معمولا مدتی دوام مییابد احتماد عود به این زودی کم است ، در صورت لزوم ام آر آی نخاع گردن بعمل آید.

  4. غزیبه می‌گوید:

    ممنون از پاسختون آقای دکتر
    این مشکل دستم که تازگی بوجود اومده ینی تکون که میدم گاهی از جای کتف تا یکم بالای آرنج مور مور میشه در طول درمانم خوب میشه؟با زدن این آمپولا حل میشه؟
    آخه همچین مشکلی نداشتم من
    نگران کنندست؟

  5. غزیبه می‌گوید:

    آقای دکتر میشه لطفا فرق ام اس با سی آی اس رو بگید؟

  6. غریبه می‌گوید:

    ممنون از پاسختون دکتر

    ولی متوجه نشدم جای نگرانی هس؟با زدن آمپولا حل میشه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      توضیح بیشتر را در مراجعه حضوری پزشک معالج در مورد سیر بیماری و ضریب اثربخشی درمان را میدهند.

  7. فاطمه نجفی می‌گوید:

    باعرض سلام ‘من درحدود ۸سال قبل در چشم چپم احساس ضعف در بینایی کردم باگرفتن MRIیک یا دوتا پلاک خیلی ریز دیده شد اما پس از مدتی این علایم ونیز پلاکی مشاهده نگردید تااینکه حدود۴ماه قبل با درد شدید درقسمت چشم چپ و نهایتا ضعف بینایی در چشم چپم و انجام MRI چند پلاک خیلی ریز مشاهده شد ونیز نوار VEPالتهاب عصب بینایی را تایید میکرد ازطرفی بدن من به دلیل قرار گرفتن در یک رژیم غذایی گیاه خواری سخت دچار کمبود مواد مغذی شده بود ونیز دردهای عصبی دست وپا احساس می شد اما با وجود شک پزشکان در تایید نوع بیماری خیلی ناخواسته ابتدا تزریق کورتون و بعد هم هفته ای سه با ر آمپولهای رسی ژن را شروع کردم درحالیکه هنوز هم در تایید این بیماری ام توسط پزشکان تردید وجود داردو من هم کاملا مستاصل شده‌ام آیا واقعا راهی برای تشخیص قطعی این بیماری وجود ندارد? ازآنجایی گه گفته میشود این پلاک های خیلی ریز !یا التهاب عصب بینایی عوارض مشترک بیماریهای دیگر نیز میباشد آیا راه تشخیص قطعی دیگری برای این بیماری نیست?نهایتا باتوجه به شرایط بالینی من آیا تتزریق سه بار درهفته رسی ژن که ازسه ماه قبل شروع شده است مناسب است?بادرنظرگرفتن ا۷ین موضوع که درطول این مدت گاها عوارض چشمی همچنان وجود دارد وروزهای تزریق بیشتر نمود می کند وعوارض پوستی تزریق هفته ای سه نوبت نیز خیلی آزار دهنده است ‘با تشکر از پاسخگویی شما’

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه به رفت و برگشت علائم التهاب عصبی و نشانه های ام آر آی جای تردید در مورد تشخیص ام اس خفیف وجود ندارد. درمان مناسب پیشگیری ام اس همان اینترفرون است، منتها تزریق نوع یک بار در هفته کم عارضه است. با توجه به تداوم عارضه چشمی در حمله دوم، درمان پیشگیری از عود و عوارض بیشتر بیماری در آینده ضرورت کامل دارد.

  8. مريم می‌گوید:

    سلام
    از ارديبهشت ماه ٩٢. مبتلا به ام اس هستم. و ربيف. استفاده ميكنم. ابتدا سينوكس استفاده ميكردم اما چون دست و پام خيلي سنگين بود دكتر ربيف تشخيص دادن. اما هنوز. دست و پام سنگينه. اما كمتر از قبل. خواستم ببينم اين تو همه بيمارا هست؟ اصلا به ام اس ربط داره؟
    سوال بعديم اينه كه ايا ام اس رو حافظه و حواس هم تاثير ميگذاره؟. و ايا كسي بوده كاملا ام اسش خوب شده باشد؟ ميشه من ام اسم خوب شده باشه و الان الكي دارم دارو استفاده ميكنم؟ از كجا بفهميم خوب شديم؟
    اين طب سنتي الان ادعا داره درمان صد در صد ام اس. نظرتون چيه؟
    ميشه جواب به ايميلم بفرستيد. خواهش ميكنم. پيشاپيش كنال تشكر دارم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      سنگینی دست و پا به درمان ارتباط ندارد. نه همه بیماران بعضی هااین علامت دارند. اگر ام اس پیشرفت کند و مغز کوچکتر شود حافظه هم کم میشود. اگر پلاکها از بین رفته یا کم شده دلیل برکنترل بیماری است ولی قطع زودرس عود را به دنبال می آورد. ادعاهای طب سنتی در این مورد چاخان است. امکان پاسخ به ایمیل به چند دلیل عملی نیست.

  9. مريم می‌گوید:

    ببخشيد من مشكل حافظم رو مطالبه حفظي هست. امتحاناتمو با اينكه واقعن بيشتر از قبل ميخوندم اما سر جلسه هيچ چيز از مطالبي كه خوندم. يادم نمي اومد. الان اين مشكلي كه پيش اومده ناشي از چيه؟
    و نفرموديد. در بين بيماران ام اس فردي كه خوب شده و ديگر دارو استفاده نكنه بوده ؟
    با تشكر فراوان.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در اسکن مغز تحلیل مغزی دیده نشده آشفتگی حافظی ممکن است جنبه هیجانی داشته باشد. هستند بیمارانی که بعد از چند سال کنترل خوب در چندین سال پس از قطع درمان علائمی از عود نداشته اند.

  10. مریم می‌گوید:

    با سلام
    جناب آقای دکتر یک سوال داشتم
    من حدود یک سال و نیم پیش دچار CIS در نخاع بین مهره 2-3 شدم هیچ مساله ای در مغزم نبود. علائمم فقط بیحسی نوک انگشتان دستم و برق گرفتگی خیلی کم دو سه روزه بود که با کورتون برطرف شد. از اون موقع 3 تا ام ار ای انجام دادم و دکتر به من گفته که هیچ مشکلی ندارم و هیچ داروی خاصی هم مصرف نمی کنم و تنها 3 ماه یک بار به دکتر مراجعه می کنم. می خواستم ببینم تا کی باید زیر نظر دکتر باشم؟ تا کی احتمال حمله بعدی کم میشه؟

  11. سمیه می‌گوید:

    سلام خسته نباشید..یکی از بستگان ما چند ماهی ایست احساس گزگز در دست و پا دارند..بعد از مراجعه به پزشک متخصص ام آر آی انجام دادند..که درنتیجه ی آن یک عدد پلاک در سرشان مشاهده شده..در ناحیه ی چشم چپشان هم احساس درد دارند…آیا ممکنه به ام اس مبتلا باشند؟؟؟
    دستور پزشک ابن بوده که4ماه دیگر ام ار ای بدهند..
    آیااحتمال ام اس هست..
    درضمن درناحیه مغز هم التهاب دیده شده.

  12. سودابه می‌گوید:

    با سلام
    من 32 سال سن دارم و مدت 5 ماهه آمپول اونکس مصرف میکنم و حدود 1ماهه احساس تنگی نفس وآه کشیدن مکرر بهمراه خمیازه کشیدن دارم.آیا این از عوارض آمپوله یا چیز دیگریست .ایا راه درمانی دارد.ممنون میشم پاسخ دهید.با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      عوارض تزریق معمولا در ساعات اولیه حد اکثر در همان روز بروز میکند این نوع علائم اغلب نشانه های استرس است.

  13. مرجان می‌گوید:

    سلام خسته نباشید
    من 28 سالمه و 7ماه پیش به دلیله گرفتگی عضلات MRI سروگردن کردم،که با مراجعه به پزشک مغزواعصاب گفتند که در نخاع و سر چند پلاک وجود داره و بعد از معآینه و نوار چشم علایمی نبود و نرمال بود گفتند که ام اس نیست.وفقط برای وضعیت روحیم قرص آلپرازولام وسرتالین تجویز کردندوهرچندماه مراجعه به ایشان.
    اما چون قصد بارداری دارم به پزشکه دیگری مراجعه کردم که ایشون گفتند باید دوباره MRI با تزریق و بی تزریق وآزمایش خون انجام بدم.نظر شما چی هست؟و اینکه وجود این پلاکها بغیر از MS چی میتونه باشه؟و خطری برای بارداری وجود داره.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعد از اسکن مجدد مغز و نخاع و مقایسه با اسکن قبلی تصمیم به درمان یا بدون درمان اقدام به حاملگی بعمل می اید

  14. مرجان می‌گوید:

    باسلام مجدد
    آزمایش خون که مربوط به آزمایشات خودایمنی میشوند کدوم آزمایشگاه انجام میدهد؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بسته به نوع بیماری نوع آزمایشها فرق میکند تعدادی از آزمایشها در این نوع بیماریها که عیارهای التهابی بالا میرود در بیشتر موارد مثبت است، مثلا ESR , ANA , CRP , RF .

  15. مرجان می‌گوید:

    دکتر منظورم اینکه آزمایشگاه خاصی انجام میده
    ؟کدوم آزمایشگاه؟

  16. مسعود می‌گوید:

    سلام آقاي دكتر، من پسري هستم 28 ساله، ماجرا از اين جا شروع شد كه براي مشكل عفونت روده قرص مترونيدازول خوردم هنوز دو سه تا نخورده بودم كه نميدونم ربطي به اون قرص داشت يا نه كه دو تا درد سوزشي به فاصله دو روز در انگشتان پاي چپم اتفاق افتاد و از صبح فرداي دومين درد سوزشي دست و پاهام و بعضي مواقع بدنم شروع كرد به گزگز و سوزن سوزن شدن و خارش مي كنه و گاهي پاهام داغ ميشه كه البته با اين كه سه هفته هست قرص رو قطع كردم ادامه داره ولي تازگي ها كمتر شده البته از ام اس هم ترسيدم و شايد يه كمي هم كه بعدش سرماخوردم درد ران ها و سرگيجه و … را هم مدام ربط ميدم به اين بيماري و شايدم حتي تلقينم مي كنم در كل زندگيم آشوب شده خواب ندارم مدام حس مي كنم يه علامتي دارم يه قسمت بدنم سست ميشه همون روز اول هم ام آر آي بدون تزريق از سر و گردن و كمر دادم كه تنها مهره 4 و 5 كميتورم ديسك داشت و تا حالا پيش چهار تا متخصص مغز و اعصابم رفتم ميگند چيزي نيست حتي يكيشون تو اصفهان معروفه كه معاينه هم كرد، نظر شما چيه؟ اين علايم علتش چي ميتونه باشه؟ ممنون

  17. mona می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    میخواستم نظرتون رو راجب mri بدونم که ام اسه یا نه.
    خیلی لطف میکنید اگه بم بگید.
    یه مدت ینی ده روزی دست راستم گز گز مداوم داشت.
    آزمایش خونم که همش منفی بود ینی مشکلی نداشت بجز کمبود ویتامین D.
    RF و ANA و ESR هم منفی بود
    نوار چشمم هم نرمال بود.
    جواب:
    طی بررسی های بعمل آمده با مقاطع و روش های مختلف تصویر برداری MRI از ناحیه مغز با تصاویر TW1 و TW2 و FLAIR انجام گردید و علاءم زیر مشاهده شد:
    **نواحی افزایش سیگنال در Temporal چپ و parietoOccipital راست دیده میشود.
    -در سایر نواحی ضایعه قابل توجهی در قسمت خاکستری مشاهده نمیگردد و بافت سفید از خاکستری به خوبی قابل تفکیک است.
    -بطن ها بررسی شد و در حد نرمال است و ضایعه ای را نشان نمیدهد.
    -ناحیه Sella turcica و C.P.A بررسی شد و در حد نرمال است.
    -اعصاب زوج 7 و 8 طبیعی است .در ناحیه Cerebellar ضایعه ای مشاهده نمیگردد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ممکن است گزگز دست به عارضه نخاعی گردن از نوعی که در مغز دیده شده مربوط باشد، تغییر سیگنال در نواحی نوشته شده اغلب علائم مشخص در دست ایجاد نمیکند. بررسی با ام آر آی از ناحیه نخاع گردن بنظرم لازم است.

  18. mona می‌گوید:

    ممنون از جوابتون
    پس پلاکای مغزم دلیل بر ام اس نیس؟
    شما با دیدن ام آر آی نظرتون چیه؟

  19. mona می‌گوید:

    ممنون از پاسختون.
    ببخشید یک سوال دیگه
    امکان داره بیماری من سی آی اس باشه؟
    آخه من حمله اگه تو این 5ماه نداشتم به لطف خدا
    اگه حمله ای رخ نداد میشه گف سی آی اسه؟

  20. مريم می‌گوید:

    سلام أقاصي دكتر ،روز بخير
    من دو سال است كه به علت ابتلا به ام اس تحت درمان با سينووكس مي باشم،سوالم اين است كه ايا به دليل سفر مي توان يك هفته تزريق سينووكس را به تعليق انداخت،چون سفر به خارج از كشور است،ممنون از پاسخگويي شما.

  21. مهتاب می‌گوید:

    باسلام وخداقوت
    دخترم سال85 مبتلا به ام اس شد ومن خیلی غمگین ودچارافسردگی شدم الان54ساله هستم از2ماه پیش دچارگزگز پای چپ شدم وگردنم راخم میکنم دستانم مور مور وبی حس میشود ایا ممکن است دچاربیماری ام اس شده باشم باتشکر ازپاسخگویی شما

  22. هنگامه می‌گوید:

    سلام دکتر ، خسته نباشید
    دکتر من چندین بار در خصوص مقدار نرمال لنفوسیت خون در بیماران ام.اس پرسیدم. ولی هیچ پیغامی از طرف شما به دستم نرسید.

  23. مسعود می‌گوید:

    سلام آقای دکتر تو رو خدا کمکم کنید
    آقای دکتر من پسری 29 ساله از حدود یک ماه و نیم پیش دو تا درد سوزشی در انگشتان پای چپم به فاصله سه روز اتفاق افتاد که قرص مترونیدازول هم چند تایی خورده بودم از فردای همون درد سوزشی دوم تا به حال پبیشتر پاهام و همچنین دستهام و گاهی اوقات زبان و لبم گزگز و سوزن سوزن میشه و حتی از مچ پا تا ران پا حالت تیک تیک میشه و دردهای سوزشی نقطه ای هم تو پا هر از چند گاهی به سراغم میاد همون اول خیلی هم از ام اس ترسیدم، از چند روز بعدش هر چی میخوابم تو خواب دستام خواب میرند و بیدار میشم یه مدت سرگیجه داشتم البته سرما هم خورده بودم خلاصه انگار همه علایم رو داشتم و ربط میدم به ام اس، یه مدت پلک چشم چپم سنگین بود پیش دو تا دکتر معروف تو اصفهان رفتم یکیشون همون اوایل معاینه کرد گفت چیزی نیست و با اصرار خودم همون اول ام آر آِی از مغز، گردن و کمر دادم نرمال بود بعد یک ماه و نیم هم باز به اصرار خودم ام آر آی با و بدون تزریق از مغز و گردن دادم که چون اونجا تو مرکز ام آر آی علایممو گفته بودم رادیولوژیست هم که نمیدونست من دفعه دومم هست نوشته بود همه چیز نرماله ولی با توجه به سابقه بالینی پیگیری ام آر آِی توصیه می شود حتی به یه متخصص مغز و اعصابم ام آر آی دومو نشون دادم گفت نرماله، خلاصه شب و روز ندارم از ام اس ترسیدم زندگیم فلج شده، آقای دکتر به نظر شما من چی کار کنم؟ باز لازمه برم ام آی یا دکتر؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این شرح حال مسئله شناخته شده شایع از نوع وسواس و ترس از بیماری است، که بمراتب از بیماری اصلی ناراحت کننده است. با نظر روان پزشک به معالجه جدی مشکل خودبیمار انگاری اقدام کنید.

  24. mona می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    ممنون از پاسختون
    آقای دکتر ذهن من پر از سواله که متاسفانه به دلیل اینکه دکترم ذپدر دسترس نیس نمیشه از ایشون بپرسم
    آقای دکتر من جواب ام آر آیم رو براتون فرستادم
    من فقط به مدت 10 روز دست راستم گز گز مداوم داشت
    اول سه تا انگشتام و بعد گل دست راستم
    این یه حمله بوده یا چند تا حمله؟؟
    بعد از پالس درمانی دیگه تا الان که 5 ماه میگذره هیچ مشکلی نداشتم
    هفته ای هم یه بار تزریق دارم
    اگه حمله ای رخ نداد میشه گفت ام اس نیس؟سی آی اسه؟
    یا حتما ام اسه مال من؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر یک بار علائم اختلال عصبی در معاینه تایید شده و علائم با عارضه مغزی یا نخاعی دیده شده در اسکن منطبق بوده این سی آی اس گفته میشود اگر عود علائم مجدد در معاینه تایید شود تبدیل به ام اس مطرح میشود.

  25. mona می‌گوید:

    ببخشید آقای دکتر
    آیا درسنه که میگن بیماران ام اس بعد 15 20.سال دچار ناتوانی مشین؟
    آخه من تو نت زیاد سرچ میکنم
    بیشتریا میگن اینقدر داروهای خوب و قوی اومده که بیماری ام اسو میتونی تا حدودی خوب کنه و فرد رو تا آخر عمر دچار ناتوانی نکنه
    ولی تعداد کمی هم میگن بعد 15 20.سال فرد حتما دچار ناتوانی میشه
    میشه بگید ممکنه فردی کاملا خوب شه و دیگه دچار ناتوانی نشه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      موارد زیاد ام اس که به درمان خوب جواب میدهند دچار ناتوانی چندان نمیشوند. ولی مواردی هم علیرغم همه درمانها سیر پیشرونده بیماری دارند و ممکن است سالها بعد دچار ناتوانی بشوند.

  26. امین می‌گوید:

    با سلام و احترام
    جناب آقای دکتر سیفی، بنده ساکن تهران هستم و اخیرا با مشکل عجیبی مواجه شده ام که علارغم ملاقاتهای بسیار با متخصصین بسیار بنام پایتخت در حوزه نورولوژی، متاسفانه کماکان احساس میکنم مشکل بنده به درستی آنالیز نشده و لذا تشخیص درستی در خصوص عارضه بنده صورت نگرفته است. با مطالعه مطالب این وبگاه، شیفته ملاقات با حضرتعالی هستم. لطفا به من اطلاع دهید از چه طریقی بایستی اقدام به تعیین وقت قبلی نمایم ؟ همچنین، باتوجه به بعد مسافت تا تبریز و حساسیتهای کاری از لحاظ مرخصی، استدعا دارم در این خصوص بنده نوازی فرموده و نسبت به پذیرش حقیر، مساعدت فرمایید.

  27. hameda می‌گوید:

    با سلام زود میرم سر اصل مطلب من مادرم 18 سال ام اس دارن الان پنج سال خودم در خانه کورتن تزریق میکنم واسش . میخاستم بدونم احتمال خطری وجود داره البته با شرایط بهداشتیه کامل چون که بعد 18 سال بهتر از بیمارستان رگ گیری میکنم چون که بیمارستان خیلی بد رگگیری میکنن و از همه مهم تر هزینه اش 95 درصد کاهش پیدا میکنه لطفا خطرات احتمالی رو توضیح بدین ممنون …………………. یه توسیه واسه کسای که تازه ام اس گرفتن روزی 20 دقیقه ورزش و خواب کافی و غذای خوب و سالم و با وعده های بیشتر و از همه مهم تر امید و ایمان به خدا . ببخشید از اقای دکتر معذرت خواهی میکنم تجربه 18 سال بیماری مادرم بود

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ممنون از راهنمائی تان به بیماران ام اس. ممکن است مقدار و تکرار تزریق کورتون را بفرمائید. مصرف مکرر کورتون معمولا بتدریج اثرش را از دست میدهد و عوارض پوکی استخوان ودیابت وچاقی و آب مروارید و افسردگی و زمینه مساعد به عفونتها و ضعف عضلانی را موجب میشود. در مورد تزریق پالس من همیشه تزریق در منزل را به بیماران توصیه نموده ام.

  28. محمد می‌گوید:

    من مبتلا به سی ای اس هستم و دکترم فقط یک سال به من آمپول ربیف تجویز کرد و گفت درمان میشی.خواستم نظرتونو بدونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای سی آی اس با تعدادکم پلاک در مغز 6- 12 ماه تزریق اینترفرون از هر نوع ( تزریق هفتگی یا یک روز درمیان ) در نظر گرفته میشود پیش آگهی کنترل بیماری فبل از پایان دوره درمان قابل پیش بینی نیست.

  29. hameda می‌گوید:

    سلام دکتر تقریبا هر 9 ماه یک بار با مشورت فوق تخصص کورتن مصرف میکنیم داروی های کلسیوم دی بکلوفن امانتادین فلوکسیتین امگا3 ب1 ویتامین e و قرص ملین دینه هم به خاطر یبوست دائم مصرف میکند . بعد دکتر بخاطر نبود بکلوفن خودم داروی تیزانیدین جایگزین کردم ایا داروی بهتری جایگزین بکلوفن هست یا همین تیزانیدین خوبه

  30. mona می‌گوید:

    سلام دکتر مرسی که با حوصله جواب میدین
    خدا خیرتون بده در دنیا و آخرت
    آقای دکتر من رفتم پیش دکترم
    دکتر عباس نوریان در مشهد
    تا الان 16 هفته میشد سینووکس میزدم
    معاینم کرد گفت حالت خیلی خوبه مریضیتو بذار همینجا برو
    گفت دوره این آمپولا 4 سالست
    قرصش بیاد بهت قرصتو میدم
    مگه الان قرصش نیس ؟؟آخه تزریق برام سخته و خسته کنندست
    مگه الان داروی خوراکیش نیومده که گفتن بیاد بهت میدم؟
    بعدم اینکه بعضیا میگن که دکترا گول میزنن میگن 2سال یا 4سال!
    تا آخر عمر باید این آمپولا زده شه
    آخه من که چیزیم نیس نوار چشمم نرمال بود آزمایش خونم همه چیش منفی بود فقط 2 3 تا پلاک تو مغزم بود
    خیلی نگرانم
    دکترم گفت که الان اینقد داروهای قوی اومده که حتی بیمارایی که ام اس شدیدی دارن درمان میشن مال تو که چیزی نیس:(((
    اگه میشه بگید قرص خوراکی نمیشه گرفت؟
    بعدم تا آخر عمر باید بزنم؟
    دکترم که خیلی بهم امید میده و میگه هیچیت نیس
    بهشون میگن پدر ام اس .
    پژوهشاشون رو این بیماریه واسه همین اول به خدا بعدم به ایشون امید دارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر بیماری چند سالی با تزریق اینترفرون بخوبی کنترل شده میشود برای مدتی در درمان وقفه آزمایشی ایجاد نمود ولی بایستی مرتبآ با ام آر آی از نظر عودهای نهفته کنترل بعمل آید.درمان خوراکی ام اس فینگولیمود در ایران به بیماران داده میشود ولی آنهم عوارض و مشکلات کنترل خودش را دارد. و از طرفی هنوز درمان ردیف اول اینترفرون است.

  31. غریبه می‌گوید:

    سلام جناب دکتر
    ببخسید مادر من مدت 2 هفتست که هنگام حرکت دادن گردن به سمت چپ و راست درد نسبتا خفیفی احساس میکنن در ناحیه گردن که به پس سرشون منتقل میشه یکم
    به جز این مشکل دیگه ای ندارن
    معلم هم هستن و مدام سرشون پایینه
    بنظرتون مشکلشون چی میتونه باشه؟خیلی نگرانم
    به کدوم دکتر باید مراجعه کنن؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این علائم نشانه آرتروز گردن است با تمرینهای کششی و نرمشی و استراحت متناوب بهتر میشود. معمولا نیاز به درمان پیش نمی آید.

  32. غریبه می‌گوید:

    ممنون از پاسختون جناب دکتر
    الان دردش شدید تر شده و به دکتر میخوان مراجعه کنن
    خطر دیسک یا چیز دیگه نبس؟

  33. mona می‌گوید:

    سلام دگتر مرسی ار اینکه با حوصله جواب میدین
    ببخشید امروز دکتر صحراییان میگفتن بعضی از بیمارا ماهی یه بار و یا حتی سالی یه بار تزریق دارن
    اونا چه بیمارایی هستن؟
    الان نوع معمولی و عادی تزریق که ام اس خوش خیمه چیه؟
    من فک کنم اونایی که سالی یه بار تزریق دارن حالشون خوب شده درسته؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      نوع داروهای ام اس فرق میکند، داروهائی هستند که یک دوره در سال و یا یک بار در ماه مصرف میشود. هر کدام مشکلات و عوارض خاص خودش را دارد. انتخاب دارو برحسب شرایط و امکانات و تجربه پزشک فرق میکند. انتخاب دوره ای سالی یک بار دلیل خوش خیم بودن بیماری نیست بلکه برنامه درمانی داروی مربوطه به آن صورت است. پیش آگهی بیماری را گذشت زمان نشان میدهد. در مواردی بیمار ام اس با کنترل خوب در اوایل بیماری با هر نوع داروی ، سیر متوقف نشان میدهد، در مواردی هم بی برنامگی درمانی و کنترل نامنظم در نهایت به سیر پیشرونده و مقاوم به هر نوع درمان منتهی میشود.

  34. ماندانا می‌گوید:

    با سلام و تشکر از راهنمایی های مفیدتون و وقتی که میذارین من تشخیص ام اس برای خواهرم داده شده میخواستم بدونم تا چندتا پلاک تشکیل شده در مغز زمان تشخیص .ام اس خفیف گفته میشه ؟ودر mRIهایی که هر شش ماه داده میشه چند پلاک اضافه بشه وضعیت بیمار پیشرونده ست ؟چون ایشون تازه مصرف اینترفرون رو شروع کردندبا تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر موقع تشخیص اولیه بیماری، ام آر آی اولیه تعداد کمتری ( کمتر از 5 ) پلاک نشان دهد و در یک سال اول بیماری عود بالینی مشاهده نشود معمولا سیر آتی بیماری خوب پیش بینی میشود.

  35. دکتر سیفی می‌گوید:

    با سلام مجدد ، بنظرم آزمایش خاصی برای تشخیص ام اس در شرایط بستری هم عملی نیست. امتحان مایع نخاع در مراحل حاد بیماری هم نتیجه مثبت در حدود پنجاه در صد نشان میدهد. احتمالا نظر دکتر در مورد بستری برای تحقیق بیماریهای کمیاب مثل سارکوئیدوز و غیره است. تعداد بیشتر آزمایشها که ارسال نموده اید طبیعی اند و تعدادکم بعلت قاطی شدن مفهوم نیستند. در این قبیل موارد پایش سیر بالینی به تشخیص و درمان بیشتر کمک میکند تا انجام آزمایشهای متنوع و بی هدف زیادی که گاهی گمراه کننده هم میشوند.

پاسخ دهید

