درمان با الکترو شوک (Electroconvulsive Therapy (ECT

ECT در سال ۱۹۳۸ برای درمان افسردگی و سایر موارد اختلال روانی شدید ابداع شد. با استفاده از بیهوشی عمومی و الکتروآنسفالوگرافی نحوه اجرا و پایش ECT از نظر بروز تشنج و سایر عوارض مغزی اصلاح گردید. منگی گذرا و اختلال اوریانتاسیون پس از هر جلسه شوک چند دقیقه دوام می یابد. مشکل یادگیری (Ante grade Amnesia) که باعث اشکال در حفظ مطالب جدید می شود و نیز فراموشی نسبت به گذشته (Retrograde Amnesia) معمولا بیش از چند روز دوام نمی یابد. در موارد فراموشی طولانی مدت بعد از ECT موضوع قابل تامل می باشد. بطور معمول یک دوره درمان ECT شش تا دوازده جلسه بوده که هر هفته دو تا سه بار انجام می گیرد. موارد اجرای ECT در افسردگی، اسکیزوفرنی، مانیای دوقطبی و کاتاتونی است. ECT صرفا به موارد مقاوم به درمان دارویی و نیز مواردی که موانع مصرف دارو و یا خطرات خودکشی و اختلال شدید سایکوز و کمی کارایی وجود داشته باشد محدود می شود. ECT در افراد پیر با افسردگی شدید بیشتر بکار گرفته می شود.

دستگاه ECT در رده وسایل گروه سه از نظر خطرات، مورد تایید وسایل پزشکی قرار گرفته است. گذشته از اینکه این وسیله در رده دو یا سه قرار گرفته همه ساله حدود یکصد هزار نفر در آمریکا تحت درمان با ECT قرار گرفته اند. بررسی مقایسه ای و کنترل شده در مدت چهار هفته، نشان داده که اثر ECT بیش از موارد  ECT پلاسبو (بدون جریان برق)، داروی پلاسبو و بعضی از دارو درمانی ها بوده است. ولی نتایج مقایسه ای ECT با دارو درمانی در بلند مدت مشخص نیست. در همه موارد در درمان با ECT نتیجه سریع تری بدست داده است. اجرا ECT به نیمکره غیر غالب (طرف راست در راست دستها) و استفاده از پالس کوتاه و یا خیلی کوتاه با نتایج بهتر و عوارض کمتر همراه بوده است.

بررسی در موارد شوک درمانی نشان داده است که اختلال اوریانتاسیون و یا اختلال حافظه گذشته، دو هفته بعد از انجام شوک وجود نداشت. عملکرد شناختی کلی بیماران پس از سه تا شش ماه بدون تغییر و در مواردی بعلت بهبود افسردگی بهتر بوده است. بدترین عارضه شوک درمانی اختلال در یادآوری خاطرات گذشته شخصی افراد بمدت بیش از شش ماه بوده، ولی خاطرات گذشته غیر شخصی مختل نشده بود. این عارضه در موارد ECT دو طرفه بیشتر است. اختلال در خاطرات اتوبیوگرافی را علاوه بر خود بیمار، اطرافیان نیز متوجه شده اند. این موضوع در افرادیکه افسردگی داشتند حائز اهمیت است. در افراد پیر با اختلال حافظه کهولت و عوارض عروقی مغزی ارزیابی این موضوع مشکل تر است. در هر حال در همه موارد حذف دائم مقادیری از خاطرات شخصی گذشته بعد از شوک درمانی تایید شده است. برای بیمارانی که از سایر روشهای درمانی نتیجه نگرفته اند قبول این عارضه با امضاء رضایت نامه قبل از شوک درمانی می تواند راه حل مناسبی باشد.

منبع:

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp1101096?query=TOC

93/1/12 گزارش جدید در مورد نحوه اعمال الکترو شوک در افسردگی:
مطالعه جدید نشان داده که نتیجه درمانی الکترو شوک برای معالجه افسردگی در افراد بالاتر از ۶۰ سال به روش یک طرفه، و بااجراء شوک روی نیمکره راست اثربخشی بهتری دارد( میزان عود افسردگی در این روش ۴۶% در مقایسه با ۷۰% در روش دوطرفه). برعکس در افراد جوان اجراء شوک به روش گذاشتن الکترودها در نواحی پیشانی دو طرف موثرتراست. در گذشته الکترودها در نواحی گیجگاهی قرار داده میشد، به این روش اثربخشی درمان در مقایسه با روش جدید کم بوده است.

این نوشته در تخصصی ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

217 Responses to درمان با الکترو شوک (Electroconvulsive Therapy (ECT

  1. فهیم ازکابل می‌گوید:

    داکترصاخب مخترم اسلاعلیکم
    من ۱۶سال میشود که افسردگی مقاوم به درمان دارم دارودرمانی برایم فایده ندارد علایم افسردگی ام عبارت است۱-اعصابم کارنمیکند۲-سروپشتگردنم دردمیکند
    ۳-دایم خسته بی انرزی وضعیف هستم خوابم زیاداست خوراک کم هست وغیره دردوسال گذشته دوبار شوک درمانی وهر بار ۶جلسه داده ام درکشورپاکستان بعداز شوک یکبار
    برای یکماه وبار دوهم برای سه ماه خوب بوده ام مگرعوارض جانبی بعد ازشوک برای دو یاسه هفته خالت مانیا ( بسیارپرانرژی بسیار پرخرف وخوب کم )برایم پیدا شده بود اکنون که باز افسردگی ام زیادشده است وشش ماه ازشوک قبلی ام هم پوره شده نمیفهمم که دوباره به شوک درمانی بروم یا خیر.

  2. فهیم ازکابل می‌گوید:

    سلام مجدد داکترصاخب مخترم
    من دراین اوخر بیماری چربی کبدهم پیداکرده ام ایابیهوشی درهنگام شوک نقصان ندارد

  3. رضا می‌گوید:

    سلام..خسته نباشید..
    برادرخانومم ۲۴سالشه تازه مهندسی عمران گرفته، از طرفی دچار شکست عشقی شده ، پرخاشگر شده و همش درخواست مرگ میکنه ، پیش دو دکتر روانپزشک بردیم ، که با داروهای سنگینی که بهش دادن دچار سستی شدید ، تعرق وحتی شب ادراری شده ..بیش از حد داره سیگار میکشه وجسما ورم کرده ، دکتر معالج میگه شوک درمانی بشه بهتره …اگر این با این درمان جواب نده و بدتر بشه بنا به دلایلی یه خانواده از بین میرن..چیکار کنیم ؟ آیا ممکن هست با درمان مشاوره بهتر بشه وداروهاش رو قطع کنیم…به خدا گناه داره،، اصلا مثل معتادها شده…لطفا راهنمایی کنید ممنون.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      روان درمانی و مصرف دارو و در جوار آن در صورت مقاومت شوک درمانی با نظر روان پزشک تا بهبودی کامل لازم خواهند داشت.

  4. سلیم می‌گوید:

    داکترصاخب مخترم اسلاعلیکم
    من ۱۰سال میشود که افسردگی مقاوم به درمان دارم داروبرایم فایده ندارد دوبار شوک درمانی که درهربار۶جلسه وباردوهم ۳جلسه شوک داده ام امابعدازشوک افسردگی ام خوب میشود مگریک خالت عجیب دیگربرایم پیدامیشو د یعنی قبل ازشوک اعصابم کارنمیکردوبعدازشوک بسیارپرخرف وبسسیار پرانرجی کم خواب میشوم غیر ازشوک دیگرچاره هم ندارم چی کنم.

  5. مجید از شیراز می‌گوید:

    سلام. اقای دکتر برای درمان افسردگی مقاوم به درمان میتوان از داروهای روانگردان همانند ترامادول جهت درمان افسردگی استفاده کرد من از افسردگیم خسته شده ام لطفا جواب بدهید.
    با تشکر

  6. علی از کرمان می‌گوید:

    با سلام . در خبرها خواندم تزریق امپول کتامین درمان موثری برای بیماران افسردگی شدیدمی باشد و بعضا جایگزین ectمی تواند بکار رود چقدر این خبر علمی و دارای صحت می باشد. با سپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مقالاتی در این زمینه نوشته شده، بهتر است در صورت نیاز به توسط و همکاری متخصص مجرب روانپزشکی و بیهوشی انجام گیرد.

  7. مسلم از شیراز می‌گوید:

    سلام اقای دکتر سیفی
    اقای دکتر من به مدت ۸ماه که داروهای افسردگی استفاده میکنم.افسردگیم برطرف نشده با درخواست از دکترم اجازه به شوک الکتریکی داد ه اند…از عوارضش میترسم و ایا بهبودی کامل پیدا میکنم چه مشکلاتی در اینده ممکن است بخاطر این شوک برایم پیش بیاید .من جوان ۲۷ساله ام.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در موارد افسردگی مقاوم به درمان داروئی ، درمان با الکتروشوک ، هم در کم کردن افسردگی و هم برای کم کردن نیاز به داروها روش موثر است ولی درمان قطعی نیست ، با روشهای جدید بندرت عوارض فراموشی طولانی مدت پیش می آید ولی اغلب گذرا است.

  8. مسلم از شیراز می‌گوید:

    با سلام
    اقای دکتر برادرم افسردگی مقاوم به درمان داشت که وضعیتش را بالا برایتان توضیح داد
    طبق نظر دکتر شان سه جلسه شوک درمانی باید انجام میداد.امروز اولین جلسه شوک درمانی را به صورت سرپایی انجام داده و برگشته به خانه
    اقای دکتر ولی یادش نیست که چه داروهایی مصرف میکرده و چند وعده و اینکه چند جلسه ی دیگر شوک درمانی دارد و فراموشی هایی از این قبیل..ایا این اختلال در جلسه اول طبیعیست؟ من میترسم در جلسه های بعدی این مشکل حادتر شود؟ با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      معمولا فراموشی گذرا است، قبل از جلسه بعدی معاینه پزشکی داشته باشند بهتر است. حتمآ که قبلا سی تی اسکن مغز گرفته اند و همچنین شوک به یک طرف سر ( در راست دستی ها به طرف راست سر ) داده میشود.

  9. دیانوش می‌گوید:

    سلام
    من ۳۵ سال سن دارم. بیش از ۱۰ سال است که به افسردگی مبتلا هستم البته در ۷ یا ۸ سال اخیر به پزشک مراجعه کردم و دارو مصرف میکنم. انواع داروها را مصرف کرده ام و ۶ جلسه تحت درمان شوک الکتریکی قرار گرفتم. ولی هیچ احساس بهبودی ندارم. هر روز هم بدتر میشوم. آیا بالاخره من رهایی پیدا می کنم؟ و چگونه؟
    با تشکر از پاسخ شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه به دوره طولانی و بی وقفه افسردگی و مقاومت به انواع درمانه و شوک درمانی احتمال توام بودن افسردگی با وسواس مطرح میشود. در این موارد روان درمانی شناختی و رفتاری توام با مصرف دارو نتیجه بخش میشود.

  10. مجید از شیراز می‌گوید:

    با سلام. اقای دکتر واسه من سه جلسه شوک در نظرگرفته شده تا الان دو جلسه شوک دادهام احساسم الان نسبت به قبل از شوک بهتر شده ولی احساس می کنم به شش یا هفت شوک ارتقا پیدا کنه بهتر می شوم چگونه می توانم تعداد جلسات شوک رو افزایش داد. با تشکر

  11. بنیامین می‌گوید:

    بعد از ۶ماه دوباره سلام آقای دکتر اگه به دیدگاهایی ک گذشته براتون فرستادم نگاه کنید متوجه وضعیتم میشید بگذریم.
    راستش آقای دکتر دو تا سوال دارم ممنون میشم اگه جواب بدین:یکی اینکه آیا افسردگی هم باعثه ضعف حافظه بطور جدی میشه؟ودیگری اینکه اگه هرگونه عارضه ی نامطلوب مثله ضعف حافظه در اثر شوک درمانی درمغز بوجوداومده باشه آیا در ام آری آی و دیگر امکانات پزشکی مشخص میشه؟و بعضا آیا این عارضه ها ب عنوان مثال؛همون صدمه دیدنه حافظه قبال درمان و مغزه بیمار قابل بهبودی هست یا ن؟بازم تأکید میکنم اگه در اثره شوک درمانی این مسائل پیش اومده باشه.
    باتشکر.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      افسردگی علت شایع اختلال حافظه است ، در اکثر موارد اختلال حافظه بعلت شوک در اسکن تغییراتی دیده نمیشود و اختلال حافظه در مدت چند هفته تا چند ماه بهتر میشود.

  12. بنیامین می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    آقای دکتر بخدا دیگه خسته شدمه ازین حافظه؛قیافه ها یادم نمیمونن؛داخل یادسپاری درسام مشکل دارم؛وقتی باکسی آشنا میشم کمتر از دو روز بعدش اصلا یادم نمیاد کجادیدمشه و اسمش چیه فقط گهگاهی آشنا ب نظرم میان؛بخدا من اینجوری نبودم!اوله جوونیمه فقط ۲۳سالمه!تاکی باید این وضع رو تحمل کنم؟؟؟! بخدادیگه نمیدونم چیکار کنم گاهی پیش خودم فکرمی کنم آلزایمر گرفتمه!به هیچی عادت نمیکنم؛جملات یادم میرن؛هرچی حس نسبت ب هرچی داشتم انگار ب کل یادم رفتنه!همینا باعثه افسردگی و مشکل تو زندگی روزمره ام شده!توروخدا راهنماییم کنید؛ب خاطرش حتی فکره خودکشی ب سرم میزنه!من به این حافظه نیاز دارم!منتظر جوابتون هستم
    ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      قبل از قضاوت در مورد احتمال واقعی بودن یا تلقینی بودن مشکل تان قضاوت کنیم بهتر است تشت کامل هوش و ام آر آی مغز بعمل آورید، نسبت به نتایج بررسی ها درمان و راهنمائی امکان پذیر خواهد بود.

  13. سحر می‌گوید:

    سلام آقای دکترالان که مینویسم باورکنین حاله روحیه خودم خوب نیست برادرم۲۶ساله است ازبچگی متوجه شدیم بابقیه همسناش فرق داره مدرسه میرفت دیرمتوجه میشدمنزوی وکم حرف بودوخجالتی وترسوکه بعدازدکتررفتن واستفاده ۷،۸ساله مکررازقرص های اعصاب تامدتی آرام تربود تاعصبانی نمی شدقابل کنترل بود!اماالان که بزرگترشده بحدی پرخاشگرشده که هرچی کنارش باشدمیشکندامادرفضای بیرون ساکت است.ترسش زیادشده وازبعضی گذشته ی بدش یادش هست .حتی خودش دوست داردخوب شودامابعضی وقتابحدی عصبانی میشودکه قرصهایش رادورمی ریزدمی گویدخوب شده ام.خیلی ام سوال می پرسدخواهش می کنم بگوییدشوک انشالله درمانش می کند؟؟یا خاطرات بدازیادش میرود؟؟؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در این گونه موارد روان درمانی شناختی و رفتاری به همراه داروهای روان گردان بیشتر موثر است. احتمالا درمان باش وک موثر واقع نمیشود.

  14. اقای داکترصاخب اسلام علیکم
    این بار که ۸ماه ازشوک قبلی ام گذشته ودارو درمانی بالایم تا ثیر نداشت داکتردرکشو ر پاکستان برایم ۶جلسه شوک وداروی دیلوکستین ۶۰+۶۰ برای نوشته که تا اکنون درمدت دو هفته ۵ جلسه شوک پوره شده اما درد سرم تغیر کرده اما کم نشده وگنگسیت ام زیاد شده امرو ز در اخیر روز اخساس کمواره بهتر شدن را میکنم اما این را نمیفهمم که چند جلسه دیگر شوک بدهم چرا که بار اول هم ۶جلسه شوک داده بودم لیکن صرف برای مدت یک ماه خوب بودم وبس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر به ۶ جلسه شوک و داروی جدید پاسخ خوب نباشد شاید درمانهای کمکی دیگر از جمله ضد صرعها ( لاموتریژین ) موثر شوند. ورزش و مطالعه را فراموش نکنید.

  15. انیت می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    من دختری ١٨ ساله دارم که مدت طولانی افسردگی دارد و الان ۵ ماه میشه که از تو اتاقش بیرون نمیره ، شاید چند روز هم چیزی نخوره
    از من و پدرش متنفره و ارزوی مرگ مارو میکنه
    مدام پرخاشگری میکنه و مثل بیماران روانی حرف میزنه
    تمام اتفاقات زندگیش و مرور میکنه و به هیچ عنوان نمیخواد ازشون بگذره
    ما ایران زندگی نمیکنیم
    باید به زور بیارمش ایران بره دکتر
    ایا باید دارو مصرف کند یا شوک احتیاج دارد؟!
    ایا راهی هست بتونم اروم ترش کنم تا راحت تر بیاد ایران و دکتر برود؟!
    من مشکوک به اسکیزوفرنی هستم
    لطف کنین جواب منو بدین ترو خدا
    اگه میشه تو ایمیل جواب بدین
    چون ممکنه این صفحه رو نتونم پیداکنم
    ممنونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      حتما با تزریق آرام بخش روان گردان مثل هالوپریدول باید موقتآ آرام شود و به بمحض دسترسی بستری شده تحت درمان مناسب قرار گیرد.

  16. زهرا می‌گوید:

    سلام و خسته نباشید دوست من مدتی که دچار افسردگی شده طوری که بدنش توانایی کاری نداره حتی برای راه رفتن باید دستاشو بگیریم .حدودا دو سال پیش دچار شکست عشقی بدی شد بعد از مدتی به اجبار خانواده ازدواج کرد و بعد از بیست روز مجبور ب طلاق شد والان دکتر تصمیم به شوک درمانی گرفته .می خواتم بپرسم شوک درمانی براش موثر هست یا نه.

  17. زهرا می‌گوید:

    اقای دکتر دوستم مدام احساس سرما می کنه دوست داره همیشه جای تاریک باشه میگه نور اذییتم میکنه با کوچک ترین صدا سر درد می گیره ومدام گذشتشو تکرار می کنه . ایا شوک همه چی رو بر طرف می کنه یا دوباره احتمال باز گشت هست.

  18. فرامرز می‌گوید:

    باعرض سلام واحترام
    جناب دکتر
    من پسری ۲۳ساله لیسانس عمران هستم قدم ۱۸۰ وزنم ۷۰٫ حدود۹سال پیش سرمن به علت پرش وخوردن سرم به بالای چارچوب آهنی درشکسته شد وحدود۸تا بخیه خورد وآن زمان ازسرم عکس گرفتند واعلام کردن که هیچ مشکلی پیش نیومده .
    ولی بعدآن زمان یواش یواش مشکلاتی برایم پیش آمد خواهشا راهنمایی وجواب راایمیل کنیدممنون ازلطفتون

    علایم من بدین شرح است
    ریستارت مغزعین کامپیوتر
    خستگی شدید
    خواب زیاد
    نشناختن ادرس ومکانها
    عدم تمرکز
    حواس پرتی
    فراموشی شدید
    عدم تشخیص خواب وواقعیت
    کابوس بددیدن
    وسواس شستسو وفکری ورفتاری
    متوجه نشدن مطالب سرکلاس ومثل مجسمه بودن
    احساس تنهایی وخستگی
    صبح ها بی حال بودن
    سرکلاس چندلحظه ازاتفاقات دوروبرم بی خبر میشوم
    احساس راحتی دراثرمرگ
    سردرنیاوردن ازموضوع تقریبا پیچیده
    دلتنگی
    بعضادرک نکردن مفهوم کلمه
    ناامیدبه زندگی
    ازیادرفتن یهویی موضوع
    استمنا
    بی قراری
    جمله بندی ضعیف
    احساس غیرواقعی بودن وپوچی
    تمایل به خودکشی
    علاقه شدیدبه مسایل جنسی
    سردرگمی
    خسته اززندگی
    زودرنج بودن
    برای شروع کاری حداکثرانرژی راداشتن وبعدافتادن وناامیدشدن
    ازرفتارواخلاقم احساس میکنم دارم عقلموازدست میدم ودیوانه میشوم
    موقعی که میخواهم کارکنم سرم گیج میرود
    فشاردادن دندانها بعضا
    شنیدن صدای زنگ پیام گوشی درحالی که واقعیت ندارد
    بعضاسردردبه خصوص شب ها

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنظر میرسد شما ترکیبی از علائم افسردگی و وسواس و خودبیمارانگاری، بدون ارتباط به عارضه مغزی دارید بهتر است مدتی تحت نظر روانپزشک معالجه شوید.

  19. رها می‌گوید:

    سلام خسته نباشید.ممنونم از اطلاع رسانی های خوبتون و ارزشی که برای جون مردم قائلید. پدر همسر من مدت حدود ۳/۵ ماه هست که دچار عارضه مغزی شدند.البته هنوز تشخیص قطعی ندادن ازمایشات و ام ار آی همه چی کاملا خوب بوده با لکنت شروع شد و بعد ار ۱ ماه ناتوان در راه رفتن غذا خودن و تکلم و دفع ادرار شدند در ریپورت ام ار آی سکته گسترده در هسته مرکزی مغز رو اعلام کردن واین در حالی بود که پزشکان بیمارستان هیچ کدوم این رو نگفتن نمی دونم از ندیدن این ریپورت بوده و یا عدم باور رادیولوژیست ها. به هر حال چند روز بعد از ترخیص از بیمرستان متوجه شدیم در حال حاضر بیماریشون ثابت شده قادر به ادرار با استفاده از یوروشیت هستند و هفته ای ۳ روز فیزیوتراپی دارن .آیا شک براشون می تونه مفید باشه؟ به نظرتون چه کنیم؟ پیوندسلولهای بنیادی میتونه مقید باشه؟؟ شمارو به خدا راهنمایی کنین… (فشار خون نامنظم هم داشتن که بی ارتباط نبوده به این جریانات و استرس شدید در همون برهه ) بی نهایت ممنونم و براتون آرزوی سلامتی و موفقیت می کنم

    • رها می‌گوید:

      البته در ام ار آی اول مشکلی نبود به جز نقاط سیاه که در پشت سر بود و گفتن به علت نوسان قشار هست و در ریپورت ام ار ای دوم سکته رو اذعان داشتن

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر سن بیمار و علائم بالینی از معاینه عصبی بیشتر توضیح دادمیشد بهتر میشد نظر داد با توجه به مجموعه گفته شده اگر اختلال حافظه ، بلع ، ضعف منتشر عضلانی سیر پیشرونده داشته بیماری مالتیپل سیستم دژنرسانس یا تحلیل منتشر چند عضوی ( مغز و اعصاب و عضلات ) مطرح میشود صرفآ با درمانهای متنوع علامتی میشود کنترل نمود.

  20. فهیم ازکابل می‌گوید:

    داکتر صاخب من ۲۰سال میشود که ازافسردگی شدید وافسردگی قابل درمان نیست رنج میبرم چراکه با ده ها قسم دارو چندین بار شوک درمانی برای ۶جلسه و۸جلسه فقد برای یک هفته یادهروزخوب بودم وبس من نمیفخمم چه کنم داکتر صاخب لطف نموده مرارهنمایی کنید اگربه هر جای ازدنیا درمانگاه باشدکه علاج من را کرده بتوند من میروم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      جناب فهیم در همه جای دنیا امروزه روان پزشکان افسردگی مزمن و مقاوم را با ترکیب داروهای ضد افسردگی قدیمی مثل کلومیپرامین ، و ضد افسردگیهای جدید مثل ونلافاکسین و داروهای ضد صرع مثل لاموتریژین یا دپاکین ، و اگر باز کنترل نشود نشد با روان گردانها مثل کلوزاپین درمان میکنند و معمولا درمان بدون وقفه را توصیه میکنند. بهتر است با یک نفر روان پزشک دلسوز در رابطه باشید و برحسب تحمل و نیاز درمان را کنتدل کنند.

  21. نجم الدین می‌گوید:

    سلام داکترصاخب مخترم من یک ما ه بیش دوباره هفت جلسه شوک دادم خو مگرصرف برای یک هفته خوب بودم وبس
    اکنون خالا که درمان بیماری من با ده ها قسم دارو شوک درما نی و روان درمانی هم برای من فایده نمیکند اکنون چه کنم .vns برای من فایده خو هند کرد یا خیر؟ یادرمان تحریک عمیق مغزی را امروز در انترنیت خوندم که کفته بود که برای افسردگی خاد بسیار خوب است نظرشما چیست. لطف نموده مرا رهنمایی کنید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام تحریک مراکز عمقی مغز که با گذاشتن الکترود بر مغز کار مشکل و پر هزینه است به اندازه امواج مغناطیسی در درمان افسردگی موثر است لذا بهتر است قرار گرفتن در بین دوقطب آهن ربا ( مثل آهن ربای اسپیکر بطوریکه بفاصله بیست سانتی متر در طرفین سر قرار گیرند و طوری گذاشته شوند که همدیگر را جذب کنند) بمدت بیست دقیقه در موقع استراحت یک بار در روز را امتحان کنید.

  22. نجم الدین می‌گوید:

    باسلام داکترصاخب من tms راهم برای بیست روز انجام دادم که درده روزاول ان خوب بودم وبعدازان دوباره مریض شدم این تداوی را شما گفتیداین رادرخانه خودم انجام بدهم؟ وهمراه تداوی کدام دارورا استعمال کنم

  23. ناشناس می‌گوید:

    سلام
    آقای دکتر برادر من افسردگی شدید داره، ۱۱ماهه داره دارو مصرف میکنه و ۴بار دست به خودکشی زده، تازگیها ۵جلسه ect داشته و از اتمام ect یک هفته میگذرد، بعد از این ۵جلسه فقط یک روز حالش خوب بود و از روز دوم گفت باز هم افکار خودکشی دارم و مدام اینرا تکرار میکند که افسردگی همینه و من دیگه خوب نمیشم، به دکترش هم گفتیم باز هم ect انجام بده که اعتقادی به شوک بیشتر نداره و مدام تکرار میکنه که بعد از شوک حالش خوب شده بود من نمیدونم چرا دوباره حالش بد شده حتی گفت به روانپزشک دیگه ای مراجعه کنید، داروهاش سرترازین، ترازدون، دپاکین۵۰۰، فلورازپام۱۵ هست، ما باید چیکار کنیم؟ دیگه شب و روز نداریم، هممون داریم افسرده میشیم، آیا واقعا دیگه خوب نمیشه؟ خودش میگه نسبت به قبل از شوک درمانی بهتر شدم پس چرا هنوز افکار خودکشی میاد سراغش؟؟؟؟؟؟؟

    • ناشناس می‌گوید:

      سلام مجدد
      آقای دکتر تو داروهاش الانزاپین رو فراموش کردم، اول برای برادر من تشخیص وسواس فکری-عملی داده شد و بهش فلوکسامین دادن البته تا حالا چند بار داروهاش عوض شده ولی الان ۶ماهه که تحت نظر یه روانپزشکه و قبل از ect داروهاش ریسپریدون، کلونازپام، کلومیپرامین بود، یه سوال دیگه هم اینکه آیا داروهای خوبی براش تجویز میشه؟ آقای دکتر اگه امکان هست مفصل جواب بدید خیلی خیلی ممنون میشم ما خیلی نگرانیم، حال خودمونم خوب نیست.

      • دکتر سیفی می‌گوید:

        در این قبیل موارد بعضآ مصرف مقادیر زیاد داروهای روان گردان آرمبخش برای مهار افکار مزاحم وسواسی و افسردگی در شرایط بستری ضرورت مییابد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      من روان پزشک نیستم ولی آنچه در این مورد بنظرم میرسد ضرورت بستری بیمار و کنترل شرایط روحی و داروئی و روان درمانی بیمار تحت نظر روان پزشک است.

  24. ناشناس می‌گوید:

    آقای دکتر برادرم دو بار، بار اول ۱۰ روز و بار دوم ۱۵ روز بستری شده و در بستری دوم ۵جلسه ect شده
    منظورتان از داروهای روان گردان آرامبخش چه داروهایی است؟ میشه چند نمونه از این داروها رو نام ببرید؟ ممنون

  25. kimia می‌گوید:

    پدر من ۳ هفته ی پیش الکترو شوک انجام دادن و الان اصلا در شرایط خوبی نیستن. دایم دچار اختلال حواس میشوند و خیلی پرخاشگر شدن. آیا این پرخاشگری مدت زولانی ادامه دارد یا خیر؟ لطفاً منو از نگرانی در بیارید. خیلی ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      گیجی و تحریک پذیری گذرا بعد از شوک درمانی پیش می آید، درمان کمکی برای کاستن از پرخاشگری با تجویز پزشک شان موثر خواهد بود.

  26. ارین می‌گوید:

    با سلام
    مادر من ۶ جلسه شک دادند.۴۷ ساله ۱۲ سال افسردگی .هم پر حرف شدن هم انرژی زیاد ولی ذوباره به هم ریختن.لرزش دست هم جزو عوارض شک هست؟ممکن دوباره مثل قبل بشن بدتر از بد؟

  27. رامش می‌گوید:

    با سلام
    من حدود ۳۴ سال است که سردردهای تنشی دارم.هرروز این درد با من است.از دوران کودکی مورد آزار….. بودم تا نوجوانی.۲۵سال است که افسردگی ماژور دارو وسالهاست که داروهای افسردگی استفاده می کنم.ولی دیگر جوابگو نیست ومدت ۴سال هم ازدرد شدید فیبرومالژیا رنج میبرم.آیا شوک برایم میتواند مفید باشد؟چون دیگر هیچ انگیزه ایی برای ادامه زندگی ندارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      روان درمانی و تغییر رویکردها به زندگی با درمان رفتاری و شناختی در وحله اول و بعد داروها به مقادیر کافی و در آخر اگر افکار خودکشی و نا امیدی شدید باشد درمان با شوک واقعا موثر خواهد بود.

  28. Elmira می‌گوید:

    سلام.من بیماری دو قطبی دارم همیشه از کودکی احساس شک به دیکران در من بود و فکر میکردم علیه من اطلاعات جمع میشه و یه سری دارن منو همیشه میبینن.ایا من به جز دو قطبی بارانویید هم هستم؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      سوء ظن بعضآ در زمینه تعلیمی و رفتاری توسعه مییابد، الزامآ نشانه بیماری پارانوئید نیست تغییر رویکردها و رفتار بتدریج باید تمرین شود.

  29. سعید می‌گوید:

    سلام
    همسر من دچار وسواس میباشد. بیشتر درمانها را انجام داده ولی اثر خواصی نداشته آیا الکترو درمانی اثر بخش میباشد؟ وسواس ایشان به جنس و پاکی میباشد. ممنون میشوم پاسخ دهید

  30. احسان می‌گوید:

    دکتر برای من دو قطبی نوع ۲ تشخیص داده شده
    ۷-۸ سال پیش تهت درمان قرار گرفتم و نهایتا ۴ سال پیش از افسردگی رها شدم
    داخل آخرین نسخه ها که من بعد از اون خوب شدم لیتیوم و سرترالین بود . بعد از گذشت ۲ سال دیگه قرص نخوردم
    و حالم رو به افسردگی رفت . سال پیش درمانم را با دکتر دیگه ای شروع کردم
    قرص های مختلفی را امتحان کردم از جمله لیتیوم که البته به دلیل جوش صورت قطعش کردم
    دیروز به دکترم پیش نهاد دادم که مجددا سرترالین را بنویسه برام
    چون قبلا بهم جواب داده بود .چند در صد احتمال داره که دوباره با سرترالین خوب بشم ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در مرحله افسردگی سرترالین درمان مناسب است با کنترل دوز دارو امید بهبودی زیاد است. در این فصل عود افسردگی زیاد دیده میشود.

  31. فروغ شهیدی می‌گوید:

    سلام من شوهرم ۷۲ سال داره و مدت ۵۰ سال بطور تفریحی از تریاک استفاده میکنه الان مدتی است که حدود ۸ کیلو وزن کم کرده وخیلی بی حال وبی جون است همه ازمایشات را انجام دادیم خوب بوده ومدت ۱۱ ساله که دیابت داره و تقریبا کنترل شده الان باز هم گاهی هفته ای یکبار یا دو بار تریاک میکشه و تا دو روز خوابه وباز هم بیحاله می خواستم ببینم این تریاک برایش فایده ای داره یا نه من که چهل سال مبارزه کردم فایده ای نداشت حالا اگر فشار بیارم نمیکشه ولی فکر میکنم شاید سکته کنه میخواستم نظر شما را بدانم متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای افراد پیر معتاد به تریاک ، ترک مصرف کم را توصیه نمیکنند. در صورت کاهش وزن بی دلیل به بیماریهای نهفته روده و ریه و غدد لنفی بهتر است توسط داخلی بررسی کامل شود.

      • Reza می‌گوید:

        آیا امکان این هست که سؤال کاربران و پاسخ شما به آن سؤال را در صفحه ی مرتبط با آن موضوع قرار دهید؟

        اگر چنین چیزی عملی باشد٬ در واقع تمام مطالب به شکل طبقه بندی شده و گروه بندی شده از نظر موضوع خواهد بود و سرعت و راندمان دسترسی به پاسخ ها و مطالب سودمند شما٬ بالا خواهد رفت.

        بطور مثال٬ سؤال قبلی که از طرف یکی از کاربران مطرح شده٬ بیشتر مربوط به موضوع «عود اعتیاد» و یا موضوع «تریاک» است.

  32. قادر از کابل می‌گوید:

    داکترصاخب مخترم سلام علیکم
    من ۱۵ سال پیش وقتیکه صنف ۱۰ دانشگاه بودم بیماری عصبی برایم پیداشدکه سبب این شد من دانشکاه راترک کنم .
    علایم بیماری من قرار ذیل هست
    ۱-دردپشت گردن کرفته گی سر دردهای بدن ناتوانی جسمی
    ۲-در هنگام بیماری از مردم وجامعه وفعلیتهای دنیایی دور میباشم یعنی یک کار ساده هم برای من مشکل میباشد
    ۳-در هنگام بیماری به چیز هایکه در خانه یا در کاروباراتفاق می افتد هیج توجه نمیداشته باشم یعنی فکرم کار نمیکندودرباره چیزقضاوت کرده نمیتوانم
    ۴-همیشه بی خوصله میباشم یک صفخه کتاب رامطالعه نمیتونم. خوابم زیاد هست
    داکتر ها بریم میگوید که افسردگی مقاوم ومزمن داری مگر ده ها نوع داروهای افسردگی استفاده کرده ام شوک درمانی داده ام مگربرایم بجز یک هفته یا دوهفته دیگر فایده نکرده هست . از شما خواهشمندم که من رهنمایی کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      همه علائم تایید کننده افسردگی مزمن عود کننده است، ترکیب چند درمان ضد افسردگی تحت نظر روان پزشک حتما موثر خواهد بود مدام باید با کار و فعالیت خود را مشغول کنید، در مورد کدام دارو و چه مقدار نمیشود غیابی دستور داروئی داد.

  33. الهام می‌گوید:

    باسلام برادرم حدود۲۲سال سن دارد.ودچار بیماری…

  34. ناشناس می‌گوید:

    با سلام و احترام؛

    آقای دکتر من وقتی استرس یا فشار عصبی ای بهم وارد میشه که مجبورم خودمو کنترل کنم یا وقتی گریه میکنم سردرد میگیرم، این سردرد در ناحیه پشت سرم یعنی بین گوشهام هست، همراه با حالت تهوع هست و با فعالیت حالت تهوع و سردردم آزاردهنده تر میشه، وقتی سرمو پایین میندازم شدیدتر میشه و وقتی سرمو به جایی مثلا صندلی تکیه میدم بهتر میشه، دراز کشیدنم تاثیری نداره و گاهی وقتا حالت تهوعم رو بدترم میکنه، به نور حساسیتی ندارم و وقتی سرمو گرم نگه میدارم بهتر میشه (البته همون لحظه نه بعدش)، چند وقت پیش به متخصص داخلی مغز و اعصاب مراجعه کردم برای تشخیص آنوریسم MRI دادم که خوشبختانه چیزی نبود و تشخیص میگرن دادن و برام قرص سوماتریپتان رو تجویز کردن، حالا بنده از حضورتون دو سوال دارم:

    اول اینکه آیا با شرح حالم شما هم تشخیص میگرن میدین یا سردرد تنشی یا هر دو؟ آخه من مطالعه کردم سردرد میگرنی معمولا با یه علائم خاصی شروع میشه ولی من هیچکدوم از اون علائم مثل نور چشمک زن یا زیگزاگی و بریده بریده صحبت کردن رو ندارم و اگر سردردم تنشی باشه استفاده از این دارو ضرری نداره؟

    دوم اینکه اگر من از این قرص استفاده نکنم و مسکن هایی مثل استامینوفن یا پروفن رو استفاده کنم میگرنم مزمن نمیشه؟ چون با مصرف این قرص ها هم تسکین پیدا میکنم.

    خیلی ممنون از سایت خوبتون و وقتی که بدون دریافت هزینه در اختیار ما میذارید، همیشه سلامت باشید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      سردردتان بیشتر به نوع تنشی شبیه است، کم کردن استرس و در صورت لزوم درمان با آرامبخشها با نظر پزشک بهتر موثر واقع میشود.

  35. ناشناس می‌گوید:

    سلام مجدد

    آقای دکتر میشه سوال دومم رو هم جواب بدین، از این بابت نگرانم، نمیخوام اوضاع بدتر بشه

    اگر فرض رو بر این بذاریم که تشخیص درست باشه و میگرن داشته باشم و من برای درمان سردردم قرص سوماتریپتان رو استفاده نکنم و مسکن هایی مثل استامینوفن یا پروفن رو استفاده کنم میگرنم مزمن نمیشه؟ با مصرف این قرص ها هم تسکین پیدا میکنم، چون اینو شنیدم که بعضی داروها میگرن رو مزمن میکنه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان میگرن با مصرف هر کدام از مسکنها که مطرح کرده اید عملی نیست، درمان مستلزم راهنمائی ها و معالجاتی است که ضمن معاینه توسط پزشک معالج توضیح داده میشود.

  36. ناشناس می‌گوید:

    در ضمن اگر سن و جنسیت فاکتور مهمیه من ۲۵ سالمه و دختر هستم

  37. فهیم از کابل می‌گوید:

    سلام داکتر صاخب بیماری خودرا یک ماه پیش برای شما در فوق ذکر کرده ام میخواهم با شما از نزدیک ملاقات کنم
    من دو روز پس انشاالله از کابل. به تهران میایم شما را چه وقت ودرکجا ملاقا ت کنم?

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      دوست عزیز من تبریز هستم اصلا راضی به زحمت سفر طولانی شما نیستم ، نسبت به وضعیت تان در تهران به یکی از آشنایان سفارش میکنم . مختصر وضع بیماری تان را دوباره شرح دهید.

  38. فهیم از کابل می‌گوید:

    سلام افسردگی مقا و م ومزمن که به ده ها نوع داروی ضدافسردگی وشو ک درمانی تا به اکنون که ۱۵ سال از بیماری می گذرد هیچ نتیجه نگرفتیم امید که یک درمانگاه یا دکتر ورزیده را در تهران برایم معرفی کنید با تشکر زیاد فهیم از کابل.

  39. حسین می‌گوید:

    سلام دکتر
    خسته نباشید، ممنون از اینکه به سوالات پاسخ می دید
    ” خواهر من حدود ۶ ۷ سالی است که با وسواس نجسی پاکی درگیر است، خواهر من مذهبی نیست و میشه گفت از دین فقط نجسو پاکیشو یاد گرفته اونم غلط و افراطی بگذریم، این بیماری در همین ۶ ۷ سال شکل گرفته و قبلا هیچ نشانه ای از آن نبود، بعد از شدت گرفتن بیماری حدود ۱٫۵ سال بود که به دارو درمانی روی آورده بودیم و نسبتا رضایت بخش بود تا اینکه خواهرم از عوارض آن (تنبلی، خستگی، سستی،..) خسته شده بود و متوقف کرد مصرف داروهاشو، دکتر شک درمانی رو تجویز کرده الان در بیمارستان روانی بستری است و یک روز در میان شک می دهند
    سوال من اینه دکتر:۱- با توجه به نظرات بالا و مطالب موجود در اینترنت اینجوری که من استنباط کردم برای درمان افسردگی از ECT استفاده میشه در حالی که خواهر من اصلا افسرده نیست کاملا معمولی و خوش برخورده، میگه، میخنده، معاشرت میکنه، می خواستم بدونم شک درمانی واسه کسی که افسرده نیستو وسواس نجس پاکی داره موثره؟ شما مورد مشابه داشتید که نتیجه بگیره؟۲- هم اتاق شدن با کسایی که خودکشی کردن و مشکل روانی داره ممکن باعث تشدید وسواس بشه؟۳- ممکنه مثلا بعد از شک درمانی لکنت بگیره یا اینکه هی پلک بزنه یا مشکل مشابه برخورد کنه؟”
    ببخشید طولانی شد
    منتظر جوابتون هستم
    خواهرم ۳۲ سالشه و یک بچه ۷ ساله داره
    بستگان نزدیک مثل خاله هاو… خودشون وسواس هستند ولی نه به این شدت
    بی نهایت سپاسگذارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      وسواس به درمان داروئی و رفتار درمانی شناختی بهتر پاسخ میدهد. انواع مختلف داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین مثل فلوکستین و… به همراه دیگر ضد اضطراب ها موثرند. شوک درمانی معمولا اثر کم در درمان وسواس دارد. محیط زندگی راحت برای این افراد بهتر است، شوک درمانی امروزه اغلب بدون عارضه است در مواردی فراموشی گذرا پیش می آید، بهتر است با توجه به زمینه وسواس به خود بیمار مشکلات احتمالی تلقین نشود.

  40. بی نام می‌گوید:

    سلام
    مدت زیادی که احساس میکنم بیماری روحی گرفتم و تا حالا به دکتر مراجعه نکردم . با توجه به علائم رفتاری آیا من دچار افسردگی هستم ( شدت بیماری در چه حدی است ) ؟
    رفتار :
    از کودکی گوشه گیر و کم حرف بودم و تا الان ادامه داره بطوریکه الان فقط یه دوست صمیمی دارم .
    احساس بی هدفی میکنم و معمولا شبها خوابم نمیبره و صبح تا ظهر میخوابم .
    مدتی دانشجو بودم و معمولا سر کلاس نمیرفتم و از خونه میزدم بیرون و قدم میزدم
    رفتارم با همسنهای خودم فرق میکنه بطوریکه اکثرا وقتی سنمو میگم همه تعجب میکنند .
    پدر و مادرم انتظاراتی ازم دارن که من به اونها عمل نمیکنم و رابطه پر تنشی با هم داریم و از دغدغه و مشکلاتم بی خبرند .
    به خودکشی فقط فکر کردم ( فقط در حد فکر بوده ).بیشتر اوقات آرومم و با هر کسی درد و دل نمیکنم بیشتر سعی میکنم مشکلاتمو خودم حل کنم که موفق نمیشم .اکثرا رفتارم بی انگیزه است و روزهامو به یه شکل طی میکنم و حس رخوت و تکراری بودن زندگی رو دارم . از شرایط فعلی خیلی ناراضیم و حس میکنم دنیای من با همه انگیزه هاش تموم شده .
    پیشاپیش سپاس .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علاوه بر علائم افسردگی بنظرم زمینه شخصیتی افسرده دارید. بهتر است مدتی تحت نظر روانپزشک باحوصله به روان درمانی شناختی و رفتاری برای تغییر رفتار و رویکرد خود بپردازید.

  41. ناشناس می‌گوید:

    آقای دکتر با سلام
    بنده بعد از زایمان دچار افسردگی بعد از زایمان شده ام. ابتدا به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم که ایشان دارو دادند و گفتند که بعد از چند روز بهبود پیدا میکنم. اما داروها را خوب استفاده نکردم و بهتر نشدم. بعد از مدتی دوباره افسردگی سراغم آمد و به دکتر مراجعه کردم که متخصص اعصاب و روان بودند و گفتند باید بستری شوم و با استفاده از شوک ECT بهبودم دهند. اما رضایت ندادم. تا اینکه مجددا به دکتر دیگری که ایشان هم متخصص اعصاب و روان بودند گفتند که نیاز به بستری ندارم و نیاز است که اطرافیان از من حمایت کنند. اما بنده دوست دارم خیلی زود خوب شوم. و الان در سر دوراهی مانده ام. خاستم نظر شما را در این مورد بدانم که بستری شوم یا اینکه نه؟
    نشانه های افسردگی: خستگی بعد از مدتی پیاده روی، منزوی شدن، بی اشتهایی

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اغلب افسردگی بعد از زایمان به در منزل خوب پاسخ میدهد خودتان به درمان پایبند نبوده اید ، در شرایط فعلی اگر افکار و خطر خودکشی مطرح نیست و از بچه تان خوب مراقبت میکنید درمان داروئی را تحت نظر یک پزشک ادامه دهید. در این قبیل موارد بدترین نتیجه درمان مال بیمارانی است که به پزشکان متعدد مراجعه میکنند و درمان مصرف نمیکنند.

      • ناشناس می‌گوید:

        ممنون از پاسخ شما
        دقیقا همسر بنده هم گفتند که فقط داروها استفاده شود کافی است و زودتر خوب می شوم. اما مشکل من با مصرف داروست.
        در حال حاضر دکتر داروهای الانزاپین و دکاپین ۲۰۰میلی گرم داده اند و شبی یک عدد مصرف کنم. دکتر گفتند که این داروها در شیر جهت تغذیه بچه تاثیر نداره اما داروخانه ها گفتند که تاثیر داره.
        ممنون میشم نظر شما را در این مورد هم بدانم؟
        تشکر

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          در این موارد اثرات خوب درمان با ضرر بهتر است توسط پزشک معالج سنجیده شود، ضمنآ میشود از شیر ندادن شبانه با ریختن شیر به بیرون ضرر را کم کرد.

  42. من می‌گوید:

    سلام.۲۱ سالمه. من از سال سوم دبیرستان دچار حالت هایی شدم از قبیل هذیان های بزرگ منشی و پارانوئید. که متاسفانه اون موقع کسی متوجه این مسئله نشد و منو به دکتر یا روانشناس معرفی نکرد. البته حتی اگر اینکارو میکردند هم تاثیری نداشت چون من قانع نمیشدم دارو بخورم و حتی اگر به احتمال یک هزارم درصد قانع میشدم، با خودم میگفتم این قرص ها نباید منو از آرمان هام دور کنند. مطمئنم که به اون افکارم ادامه میدادم. عقاید عجیب غریب داشتم مثلا احساس میکردم همه دارند منو کنترل میکنن، یا احساس میکردم همه جا دوربین مخفی گذاشتن دارن منو زیر نظر میگیرن، یا به همکلاسی هام تهمت میزدم و میگفتم من میدونم شما پشت سر من همچین چیزایی رو میگین و باهاشون دعوا میفتادم و به هیچ عنوان قانع نمیشدم که حق با اوناست و من دارم اشتباه میکنم. یا احساس میکردم من بنده ی برگزیده و خاص خدا هستم و یه ماموریتی دارم که باید انجام بدم. یا احساس میکردم فلانی(یه آدمی که اصلا منو نمیشناسه ) منو دوست داره و عاشقمه . یا احساس میکردم دخترای هم کلاسی و هم مدرسه ای و همسنم عاشق منن! یا احساس میکردم زیبا ترین دختر دنیا منم! درصورتی که اصلا زیبا نیستم. خلاصه بعد از ۴سال اون حالت های پارانوئید من جای خودشون رو به افکار زیادی مغشوش دادند. احساس میکردم ۱۰۰۰نفر همزمان دارن تو سرم باهم حرف میزنن. اینبار احساس های بزرگ منشانه ام بیشتر و شدیدتر شد و افکار نابسامان و درهم ریخته و مشوشم خیلی زیاد شد تاجایی که هرکاری میکردم(جیغ زدن، کارهای هنری،ورزش) نمیتونستم مهارش کنم و یه ذره به سرم آرامش بدم. و چیزی که بیشتر از همه آزارم میداد این بود که میدونستم دارم به شدت اذیت میشم اما نمیتونستم بازگو کنمش.
    تصمیم قانع شم برم دکتر روانپزشک. که برام قرص ریسپریدون ۰٫۵ نوشتند و دیگه از اون به بعد تونستم یه ذره نفس راحت بکشم. و با حرف زدن راجع به مشکلم و گاهی اوقات با نوشتن افکارم روی کاغذ یه مقدار آروم تر میشم.
    به نظر شما مشکل من با شوک قابل حله؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      خوشبختانه شما شناخت خوبی به مسائل روانی خودتان بدست آورده اید و با کمترین مقدار دارو نتیجه اولیه خوب بوده ، بهترین درمان در این موارد روان درمانی شناختی و رفتاری است ، و استفاده از مقادیر کم و کنترل شده دارو بحت نظر روان پزشک است، الکتروشوک جایز نیست.

      • من می‌گوید:

        یعنی من تا آخر عمر باید دارو مصرف کنم؟!
        آخه همین چندوقت پیش داشتم دوز دارو رو از ۰٫۵ به ۰٫۲۵ تغییر میدادم که دوباره اون هذیان های بزرگ منشی و افکار بیش از حد شلوغ شروع شد و هیچ مشاوره و راهنمایی ای کمکم نمیکرد. و تنها چیزی که آرومم کرد همون قرص بود.
        این یه زنگ خطر بود برای من. نتیجه ای که از این اتفاق گرفتم این بود که باید سراغ یه روش درمان به غیر از دارو و مشاوره رو شروع کنم. به همین خاطر درصدد درمان با شوک الکتریکی و نوروفیدبک هستم که شما فرمودین شوک جایز نیست. میشه یه ذره منو روشن تر کنید؟
        سپاسگذارم.

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          در مشاوره حضوری روان پزشک بنظرم بهتر میتواند موضوع را برایتان توضیح دهد با زمینه وسواس فکری که دارید ممکن است به هر نوع عوارض شوک واکنش روانی پر دردسر دچار شوید.

          • Reza می‌گوید:

            با عرض سلام خدمت جناب دکتر سیفی٬

            گاهی که برخی از سؤالات کاربران را میخوانم٬ متأثر و متأسف میشوم برای اینکه در چه وضعیت دشواری هستند. مثلا ً همین کاربری که در مورد هذیان های بزرگ منشی و پارانوئید نوشته اند.

            سؤالم از شما اینست که:
            آیا بنظر شما هر پزشک٬ وقتی بیماری به او رجوع میکند٬ بهتر نیست٬ علاوه بر تلاش برای ریشه یابی ِ (علت) بیماری و تشخیص دقیق بیماری٬ به این نکته نیز توجه کند که٬ آیا فرد رجوع کننده٬ از لحاظ وضعیت کلی جسمی در شرایط مناسب بسر میبرد یا نه؟

            منظورم از شرایط مناسب جسمی اینست که٬ آیا میزان مواد ضروری موجود در خون یا بدن آن شخص٬ مانند ویتامین٬ پروتئین٬ و دیگر مواد ضروری٬ در حد نرمال هست یا نه؟ چونکه گاهی حداقل یکی از دلایل یک بیماری٬ میتواند مربوط به کمبود یک یا چند تا از این مواد ضروری در بدن بوده باشد.

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            در این مورد دو مسئله مطرح میشود، اول ریشه یابی مشکل روانی که در هر مورد از این گونه مددجویان، با مصاحبه طولانی معمولادر طی چند جلسه برای آشنائی با کم و کیف رشد روانی ، شخصیتی ، خانوادگی ، اجتماعی و شغلی امکان پذیر است. به لحاظ وقت گیر بودن مصاحبه برای روان پزشک بهتر است شرح کامل بیوگرافی شخص توسط روان شناس بالینی بعمل آید. مصاحبه و درج کامل در پرونده شامل نکات سایکوپاتولوژی فردی و فامیلی و سیر تکاملی رفتاری و روانی فرد و مسائل و حوادث اثر گذار در تکوین شخصیت ، تعاملات و لطمات روحی دوره نوجوانی و محرومیتها و شکستها و فانتزی ها ، و ده ها مسئله دیگر که در افراد مختلف برحسب اهمیت مورد توجه قرار میگیرد.
            دوم توجه به علل عضوی که اغلب عامل اختلال بیوشیمی خونی و هورمونی و علل عضوی مغزی چشمگیر یافت نمیشود. در صورت تردید در مورد سلامت جسمی تستهای لازم بعمل می آید. نبود اختلال جسمی قابل تشخیص علت عضوی بیماریها را در سطح مولکولی رد نمیکند. اختلال در ژنها که در طبابت روزمره افراد در بیشتر موارد قابل تفکیک و تشخیص نیست در حالیکه این اختلالات عامل اساسی در بروز بیشتر بیماریهای روانی و رفتاری در نسلهای متمادی بعضی از خانواده ها است.

          • Reza می‌گوید:

            به سؤالم پاسخ جامع و دقیقی دادید. با تشکر

  43. سید می‌گوید:

    سلام
    آقای دکتر خدا خیرتون بده.
    برادرمن ۴۰ سالش است وحدود ۲۰ سال است که دچار اسکیزوفرنی است و داروی آرتان را مرتب مصرف می کند.تا حدود ۸ ماه پیش که ازدواج کرده دکتر معالجش ترازدون را تجویز کرد و بعلت بالابودن پرولاکتین ؛فلوکسامین و ریسپریدون را قطع کرد اما به علت افسردگی شدید و احساس گناه و … دوباره الان کلونازپام ، ترازدون، آرتان،ریسپریدون را تجویزکردند ومصرف می کند.الان چند روز است که مدام راه میرود واصلا درحال خودش نیست، چه کنیم؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      موضوع درمان اسکیزوفرنی در حیطه روان پزشکی است، داروهای متنوع زیاد و موثرتر هم وجود دارد که پزشک معالج برحسب شرایط بیماری تجویز میکند.

  44. محمود می‌گوید:

    سلام خدمت آقای دکتر
    پدر من تقریبا ۳ سال است (۲ سال بعد از بازنشستگی ) که به بیماری افسردگی است با این نشانه ها : استرس زیاد ( از اینکه مثلا امروز چیکار کنم، کجا برم و …)، گریز از دیدن افراد دیگر چه آشنا چه غریبه، تمایل به خواب زیاد، بی حوصلگی ( تقریبا هیچ کاری برایش سرگرم کننده نیست ). تقریبا از همان ابتدای درمان داروی دپاکین، آلپرازولام مصرف می کند ولی هیچ تغییری در احوال وی صورت نگرفته است . آیا ECT را که دکتر ایشان نیز قابل اجرا دانسته، شما نیز توصیه می کنید؟ با تشکر

  45. محمود می‌گوید:

    سلام دوباره. از اینکه پاسخگو هستید متشکرم. خدا بهتون خیر و برکت بده و خدا کنه دکترهایی مثل شما بیشتر بشن.
    لطفا نظرتون رو راجع به درمان با هیپنوتیزم بفرمایید. باید بگم که پدرم وقتی باهاش صحبت می کنیم ( در حالتی که استرس و اضطرابش زیاده ) به سختی جواب میده و باید چند بار حرفتو تکرار کنی تا جواب بده ( البته جواب های خیلی کوتاه در حد بله یا خیر ).
    می بخشید و بسیار بسیار متشکرم.

  46. فرزانه می‌گوید:

    سلام. امیدوارم از زندگیتان خیر ببینید که انقدر صادقانه به همه ی سوال ها پاسخ میدید.
    سوالی از حضورتون داشتم. اونم اینه که به نظر شما اسکیزوفرنی پارانوئید با استفاده از الکتروشوک قابل درمان است؟
    بیمار شخصی است که به شدت روانش از هم گسیخته است و به شدت پارانوئید بوده و هذیان هم زیاد دارد.

  47. نیایش می‌گوید:

    سلام .خواهر من بعد از زایمان دچار تغییر در رفتار و بدبینی نسبت به اطرافیان (مخصوصآ هم عروسش) شد.و کم کم کارش به داد و فریاد و فحش و پرت کردن اشیا و هذیان و … شد و الآن هم بستری شده است. به نظر شما آیا با درمان خوب خواهد شد. آیا در صورت بهبود یافتن دوباره عود خواهد کرد؟
    اگر از اثرات زایمان است ، چرا تا دو سه روز بعد از زایمان خوب بود؟ و هر روز و هر روز بد تر می شد؟
    با تشکر

  48. محمد می‌گوید:

    دوست دخترم را که ۲۸ سال سن دارد به علت عدم رسیدن ما به یکدیگر دچار حالات عصبی و روانی شدیدی شده بود بدون خواست خود در یک مرکز روانی بستری کردند تنها چیزی که میدانم ۱۲ مرتبه شوک الکتریکی در یک روز یعنی ۲ روز پیش ۲۷ اسفند ۹۲ به او داده اند که مرا فراموش کند رابطه ما ۱٫۵ سال به طول انجامید و بسیار پیوند محکمی بود او دچار ۲ نوع تومور مغزی بود (نورینوم اکوستیک و گلیوم که بد خیم است )اما درمان با لیزر انجام داده میخوام بدون آیا امکان داره من را کلا فراموش کنه و الان چه وضعیتی دارد قرار است یک ماه آنجا بماند
    خواهش میکنم جواب دهید من دارم میمیرم به خاطر وضعیت اون
    ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      نه درمان با شوک واقعی بیش از یک بار در روز و نه شوک درمانی در تومور مغز جایز نیست، بهتر است از نزدیک از وضع بیمار بیشتر آگاه بشوید.

  49. محمد می‌گوید:

    آیا با شوک درمانی میتوان حافظه کوتاه مدت را پاک کرد؟چند سال از حافظه را میتوان چاک نمود؟ایا از همان روش ect استفاده میشود؟بیمار خیلی زجر میکشه؟آیا امکان داره عزیزانش را فراموش کنه؟خواهش میکنم جواب بدید ؟ دوستم به علت عدم حضور من در کنارش بسیار پرخاشگر و زود رنج شده بود ؟آیا تاثیری داره؟خواهش میکنم کمک کنید من باید چیکار کنم ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      فراموشی بعد از الکتروشوک موقت است، صرفا با صحبت حضوری و توجیه پایان پذیری هر رابطه و نهایتآ قبول از دست دادن هر امکان ، میتواند به واکنش فراق خاتمه دهد.

  50. شری می‌گوید:

    با سلام
    من شخصی عصبانی و مشکوک به اطرافیانم شدم . یکسال قبل دو هفته بیمارستان بستری شدم ماریجوانا استفاده میکردم افسردکی داشتم و برخاشکر بودم دارو به مدت ۶ ماه استفاده کردم بمحض قطع دارو دوباره حالم بد شد آلیته شرایط محیط اطرافم مزید علت بود إز همه متنفر بودم و به روانبزشک مراجعه کردم با توصیفات من نتیجه کرفت ند که ۶-١٢ جلسه شوک کمک میکنه که سربایی إنجام میدم میخواستم بدونم نظر شما برأی کرفتن نتیجه قطعی جیه؟ جقدر روانکاوی میتونه در حین درمان و بعد إز ان کمک کنه نمیخوام دوباره بستری بشم .مرسی

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      شوک درمانی بیشتر برای افسردگی شدید موثر است. در موارد اختلال رفتاری روان درمانی رفتاری شناختی توام با دارو بهتر موثر واقع میشود.

پاسخ دهید

