هیدروسفالی (Hydrocephalus)

مسدود شدن راه جریان و جذب مایع مغز و نخاع را که موجب بزرگ شدن بطن های طرفی مغز می گردد هیدروسفالی می نامند. با اینکه بزرگ شدن بطن ها در اسکن CT  و  MRI بوضوح دیده می شود، در مواردی تشخیص آن از بزرگ شدن بطن ها بعلت تحلیل مغز (هیدروسفالی جبرانی) مشکل است. در نوزادان علت آن اغلب در اثر بسته بودن جریان مایع مغز از مجرای آکودوک سیلویوس (مجرای بین بطن سه و چهار) بوده، که موجب افزایش فشار داخل بطن های طرفی و بطن سه و بزرگ شدن آنها می‌گردد، ولی فشار مایع در بطن چهار و اطراف مغز و نخاع پایین می باشد. این نوع هیدروسفالی را نوع انسدادی می نامند. در سنین بالا بسته بودن جریان مایع مغز و نخاع در ناحیه فضای سوب آراکنوئید بوده و موجب بزرگتر شدن همه بطن ها و افزایش فشار مایع در بطن ها و اطراف مغز و نخاع می گردد. این نوع هیدروسفالی را نوع مرتبط(Communicating) می نامند. در کودکان زیر دو سال بعلت باز بودن سوتورهای جمجمه هیدروسفالی موجب بزرگ شدن اندازه سر بیش از رشد مترقبه می شود، در بزرگسالان سیر هیدروسفالی تدریجی بوده و موجب اختلال در راه رفتن و حافظه می گردد. با افزایش تدریجی فشار مایع مغز و نخاع و بزرگتر شدن بطن ها، سطح جذب مایع بیشتر شده و در نتیجه فشار مایع به حال طبیعی می رسد. این وضعیت را هیدروسفالی با فشار طبیعی می‌نامند. در موارد حاد در مدت شش ساعت حجم بطن ها تا 80 درصد بزرگ می شود. در اسکن MRI علاوه بر بزرگی بطن ها و آتروفی مغز نفوذ مایع در ماده سفید مغز مشاهده می شود. در مواردی وضعیت ثبات یافته و متعادل تولید و جذب مایع مغز و نخاع با بزرگی بطن ها و آتروفی مغز سالها تحمل می شود. ممکن است ضربه های خفیف سر موجب بهم خوردن وضع وضع جبرانی بشود.

هیدروسفالی در کودکان بعلت ناهنجاریهای مادرزادی کیاری (Chiari)، تنگی آکودوک بعلت ناهنجاری مادرزادی یا خونریزی و عفونت نوزادی داخل بطن ها پدید می آید. بزرگ شدن سر با نازک شدن استخوان ها و جدا شدن سوتورها و در موارد پیشرفته آتروفی اوپتیک و اختلال حرکت چشم ها و اختلال تعادل و راه رفتن مشاهده می شود. در موارد حاد تهوع و استفراغ ديده می شود.

در نوزادان تحریک پذیری، مشکل تحمل تغذیه، بی حالی و استفراغ وجود دارد. در کودکان سنین بالاتر علاوه بر علائم فوق، سردرد، فلج یک یا دو طرفه اعصاب کرانیال ششم موجب انحراف چشم ها به داخل و دو بینی و اختلال تعادل در راه رفتن پدید می آید. در نوزادان بخصوص در پرمچورها(نارس) با سونوگرافی مکرر افزایش فزاینده بطن ها مشخص می شود.  5 درصد این موارد در آینده به شانت نیاز پیدا می کنند. ثبت دور سر در برگ مخصوص رشد نوزاد و کودک در فواصل معاینه تغییرات اندازه دور سر را از استاندارد رشد نشان می دهد. در کودکان سنین بالاتر دور سر بزرگ نمی شود، افزایش فشار مغز با بسته شدن مسیر جریان مایع بعلت های یادشده یا تومورهای مخچه و ساقه مغز و عفونت های داخل جمجمه موجب سردرد، استفراغ، اختلال دید و تعادل و سایر علائم مربوط به عامل ایجاد کننده را ظاهر می نماید. در معاینه، تورم پاپی، فلج چشم، عدم تعادل و تشدید رفلکس ها جلب توجه می کند. در موارد درمان نشده عوارض تاخیر رشد و نارسایی هورمونی پدید می آید. معالجه هیدروسفالی گذاشتن شانت است که مایع درون بطن طرفی را به فضای پشت پریتوان منتقل می کند. با بزرگ شدن کودک تعویض شانت ضرورت پیدا می کند.

تشخیص و تصمیم گیری شانت گذاری در هیدروسفالی در افراد بالغ مشکل است مخصوصاً در افراد سنین بالا که با ضایعات عروقی متعدد و کوچک و پارکینسون همراه باشند. انجام اسکن CT  و  MRIدر کلیه بیماران پارکینسونی برای تشخیص هیدروسفالی ضرورت دارد. سیسترنوگرافی با تزریق ایزوتوپ به مایع نخاع و پایش جریان آن برای تفکیک اشکال مختلف ضایعات و احتمال پاسخ به شانت کمک می کند.در حال طبیعی ایزوتوپ تزريق شده به مايع نخاع وارد بطن ها نمی شود و از طریق سوب آراکنوئید دور نیمکره ها جذب می شود.

در هیدروسفالی با فشار طبیعی بر عکس نوع جبرانی آلزایمر بزرگی بطن های طرفی بدون آتروفی نواحی تمپورال در MRI وجود دارد. قبل از اجرای شانت گذاری گرفتن مایع نخاع به مقدار حداکثر ممکن و پایش پاسخ مساعد از نظر اصلاح راه رفتن و حافظه و کنترل ادرار به قضاوت نتيجه عمل كمك مي كند. اسکن اسپیکت و اسکن دانسیته پروتون نیز در تفکیک موارد فوق کمک كننده است. عوارض بعد از شانت گذاری در 25 درصد موارد بصورت عفونت و هماتوم سوب دورال بعد از عمل پیش می آید. عدم پاسخ مناسب به عمل جراحی باعث شده که با تردید بیشتری بیماران برای عمل انتخاب بشوند.

گزارش سیر بیماری هیدروسفالی در یک فرد جوان:

پسر 14 سله در سال 1380 با اختلال تعادل و لرزش دستها بدنبال سرماخوردگی مراجعه نموده بود، از 3 سال قبل لرزش خفیفی در دستهایش داشت و از 6 ماه قبل بی علاقگی، موجب افت تحصيلی شده بود. به غیراز یکبار تشنج با تب در 3 سالگی بیماری قابل ذکری در گذشته نداشت، در معاینه مختصر کمی تعادل در راه رفتن و لرزش ارادی در دستها، اختلال عصبی دیگری مشاههد نشده بود. حرکات چشم ها و ته چشم ها و رفلکس های وتری طبیعی بود. تب و سردرد و استفراغ نداشت. در CT اسکن بزرگی بطن های طرفی و بطن سه مشاهده شد. بیمار با دریافت نیم قرص آستازولامید 250 میلی یکبار در روز در مدت یک هفته بهبودی نشان داد و در اسکن کنترل 2 هفته بعد کاهش مختصر حجم بطن ها مشاهده شد.

بیمار تا فروردین 1390 مشکلی بیماری نداشت و بکار کشاورزی مشغول بود در آن تاریخ اختلال تعادل بصورت خم شدن غیر ارادی به جلو موقع نشستن و یکبار افتادن با بیهوشی به مدت یک دقیقه بدون تشنج ظاهر شده بود. در معاینه اختلال تعادل در نشستن و راه رفتن و تشدید رفلکس های وتری در پاها مشاهده شد. حرکات چشم ها و ته چشم در معاینه طبیعی بود، سردرد و منگی و اختلال کنترل ادرار نداشت، خواب و اشتها به غذا طبیعی بود. اسکن CT بزرگی بطن های طرفی و بطن 3 را در حد شدید نشان داده بود. بیمار پس از 2 هفته دریافت آستازولامید 250 میلی گرم نیم قرص دوبار در روز رفع کامل علائم عصبی را نشان داد.

این سیر بیماری نشان دهنده وضعیت هیدروسفالی ثبات یافته است که گاه و بیگاه و بدون علت مشخص با علائم بهم خوردن وضعیت جبرانی مراجعه نموده و نیاز به اقدام جراحی نداشته است.

مطالب جدید در مورد هیدروسفالی جنین و نوزاد در لینک زیر موجود است.
http://www.fetalhydrocephalus.com/hydro/info-Congenital-Hydrocephalus.aspx

این نوشته در تخصصی ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

1,816 Responses to هیدروسفالی (Hydrocephalus)

  1. زهرا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر پسر شش ماهه ای دارم که دور سرش 46/5 می باشد و در زمان تولد این اندازه 34 بوده است. دکترش گفته رشد دور سر کمی بیشتر از حد نرمال بوده.در سونو هم این نتیجه بدست اومده
    از طریق فونتمان قدامی دیانت عرضی بطن لترل مغزی 11 میلیمتر مختصری بیش از حد نرمال می باشد.
    آیا پسرم مشکلی داره؟ خواهش میکنم زود جواب بدی خیلی نگران هستم.
    قد پسرم 68 و وزنش 7/700 می باشد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر افزایش دور سر در مقایسه با دیاگرام رشد، منحنی صعودی در ماههای اخیر نشان داه بهتر است با اسکن مغز ارزیابی شود.

  2. باران می‌گوید:

    با عرض سلام و احترام
    دخترم6.5 ماهشه موقع تولد3.150 کیلو بود و الان9.5 کیلو شده.حرکاتش طبیعیه و با کمک میتونه بنشینه و دمر بشه.دورسرش این رشد رو داشته:
    تولد:36
    20روزگی:37
    1.5ماهگی:39.5
    2ماهگی:40.5
    4ماهگی:44
    6ماهگی:46
    دکتر بردیم دور سر من از روی روسری 60 و دور سر باباش هم60 بود.گفت ارثیه ولی براش استازولامید250 نوشت که یک چهارم صبح ویک چهارم شب بخوره و یک ماه دیگه ببریم پیشش.
    1)چرا با وجود ارثی بودن دارو داده؟
    2)آیا دارو عوارض و ضرر جدی نداره؟
    3)به دلیل عفونت ادرار که قبلا داشته کوتریماکسازول میخوره.آیا تداخل دارویی بوجود نمیآره؟
    4)استازولامید قرصه.چرا به بچه ماهه قرص داده؟آیا شربت نداره؟چطوری قرص رو بهش بدم بخوره؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      نظر به اینکه دور سر سیر رشد منظم روی منحنی حد اکثر داشته بنظر نمیرسد مضوع غیر طبیعی باشد در صورت تردید تشخیصی برای اطمینان میتوانند اسکن بعمل آورند. در موارد هیدروسفالی مسلم میشود قرص آستازولامید را توصیه نمود.

  3. ابراهیمی می‌گوید:

    سلام جناب دکتر

    از سرم مادرم MRI گرفتیم جوابش این چند خط شد.

    تصویر مننژیوم با آنهانسمنت یکنواخت به حداکثر دیامتر 47 میلیمتر در ناحیه پلانوم اسفنوئیدال دیده می شود .
    علائمی به نفع هیدروسفالی و یا شیفت عناصر خط وسط دیده نمی شود.
    حفره خلفی نمای نرمال دارد.
    و هیچ توصیه ای در گزارش عنوان نگردیده است.
    می خواستم نظر شما رو درباره این جواب بدونم که آیا با دارو برطرف می شود یا نیاز به جراحی دارد؟

    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مننژیوم تومور خوش خیم پرده های مغز است. ممکن است بعلت فشار و تحریک مغز علام مغزی و تشنج ایجاد کند. با دارو حل نمیشود. هرچه طولانی تر بماند بزرگتر میشود. راهکار درمان جراحی است.

  4. رویا می‌گوید:

    سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر بنده یه دفعه دیگه مشکلم رو مطرح کردم حدود دو سال پیش،،، 27 ساله هستم حدود سه سال پیش عمل سینوزیت و انحراف تیغه بینی انجام دادم قبل از عمل حدود چند بار ابریزبنی شبیه اشک چشم هنگامی که سرم را خم میکردم داشتم بعد از عمل شدید تر شد بخاطر ترس از نظر چند دکتر که احتمال به ابریزش مایع مغزی نخاعی ،، بی توجهی کردم اکنون باردار هستم و همچنان ابریزش هنگام خم شدن سجده کردن یا خابیدن به سمت راست از یک طرف بینی دارم اقای دکتر بنظرتون با وجود بارداری چیکار کنم..؟خیلی میترسم که مننژیت بگیرم الان که دوماهه باردارم چیکار کنم خیلی نگرانم ممنون میشم راهنماییم کنید اگر ابریزش از مغز میبود بعد از گذشت 3 سال که مننژیت نگرفتم طبیعی است یا اینکه احتمال اینکه راه مغز باز باشد و بیمار نشدم طبیعی است؟ خداوند نگهدارتان

  5. یوسف می‌گوید:

    سونوگرافی اخیر گرفته شده ااز همسرم مشخص شد که درسمت چپ سر جنین به میزان 19میلیمتر ای وجود دارد ایا خطری برای ان بعد تولد وجود دارد یعنی امکان عقب مادگی ذهنی وجود داد
    امکان دارد که این اب برطرفشود

  6. نادر می‌گوید:

    باسلام.
    پسري دارم 14ماهه مبتلا به هيدروسفالي مغزي كه حركاتش تازه دارد حالت طبيعي مي گيرد .ولي تاكنون نمي نشيند راه نمي رود وحتي روي شكم وروي دست حركت نمي كند آيا ربطي به مشكل هيدروسفالي دارد وراه درمانش چيست متشكرم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تاخیر تکامل حرکتی به احتمال زیاد به هیدروسفالی مربوط است. درمان داروئی یا جراحی برحسب علت و چگونگی توصیه میکنند.

  7. رویا می‌گوید:

    سلام مجدد خدمت اقای دکتر چندروز هست که سوال خودم رو مطرح کردم اما جوابی دریافت نشده میشه بگید پاسخ سوالم در کدام بخش است.؟

  8. مجتبی می‌گوید:

    با سلام در سونوی هفته سی وسه همسرم مشخص شد که bpd72mmو hl طبیعی و مغز جنین نرمال و سر دولیکوسفال اعلام شده است .آیا شکل سر در هفته های آتی تغییر حواهد داشت و مشکلی بعد تولد نخواهد داشت ؟آیا لازم میباشد که به دکتر متخصص در این زمینه مراجعه نمود و یا اگر چنین مشکلی بعد تولد داشت راه درمان هست یا خیر .با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      کمی قابل ملاحظه عرض سر اگر اشتباه اندازه گیری نشده بعید است با رشد جنین جبران شود، بود و نبود عوارض بالینی بعد از زایمان مشخص میشود.

  9. سمیه می‌گوید:

    دختری یک سال و10 ماهه دارم که صحبت نمی کند ،دکتر بردم شربت پیراستام 33 درصد دادن ،ایا این شربت ضرر دارد،یا اصلا برای اینکه صحبت کند خوب است ،با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعضی بچه های سالم از نظر شنوائی و مغزی طبیعتآ دیر زبان باز میکنند. مصرف پیراستام برای این موارد با تجویز و کنترل پزشک بدون مسئله است.

  10. بابایی می‌گوید:

    با سلام بچه م دو ماهشه دور سرش براساس نمودار یک سانتیمتر بیشتر از حداکثره یعنی حداکثر هست 41 دورسر پسرم 42 . به نظر شما مشکل خاصی وجود داره ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر از زمان تولد سیر رشد بموازات منحنی جدول رش سر پیش رفته کنترل بالینی کافی خواهد بود اگر سیر رشد سریع بوده بهتر است با اسکن بررسی شود.

  11. مجتبی می‌گوید:

    با سلام مجدد و تشکر از پاسخگویی جنابعالی در زمینه دولیکوسفالی آیا در این زمان باقی مانده تا تولد مراجعه به پزشک متخصص خاصی نیاز هست در صورت نیاز به مراجعه پزشک متخصص معرفی نمایید با تشکر

  12. ایدا می‌گوید:

    با سلام من در حدود ۲۵ هفته باردارم سونوگرافی انجام دادم جواب ان این بود
    جفت در ناحیه پوستریور مشاهده شد. low llyhng نمی باشد. با توجه به موقعیت خلفی جفت در حال حاضر در حد قابل بررسی شواهدی به نفع هماتوم خلف جفت رویت نشد. میزان مایع امنیوتیک در حد طبیعی است.EFW=733 gr دیامتر Dependent بطن لترال مغزی برابر ۹.۸ م م حداکثر نرمال است که به نظر سیمتریک می باشد در حد قابل بررسی انومالی مازور همراه در Brain رویت نشد
    جواب مشخصی از دکتر نگرفتم خیلی نگرانم ایا خطرناک میتونه باشه لطفا منو راهنمایی کنید
    جواب دو نوبت غربالگری من خوب گزارش شد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در خصوص مغز جنین به اطمینان میتوانم طبیعی بودن عیار گزارش را بگویم در سایر موارد نیز من چیز طبیعی نمیبینم.

  13. زهره می‌گوید:

    با سلام خدمت اقای دکتر پر سر من با یک ام ار ای که خیلی اتفاقی انجام شد یک هیرو سفالی بزرگ تشخیص داده شد سوال من این است ایا امواج کویتیشن می تواند خطرناک باشد برای من یا اینکه می توانم انجام کویتیشن انجام دهم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعضآ هیدروسفالی بدون هیچ عارضه تمام عمر خاموش است، در مواردی تحرک غیرعادی مثل بالانس وارونه یا حرکات سریع و شدید غیرمتعارف ممکن است به انسداد مجرای تنگ بین بطنها و تشدید حاد و علائم خطرناک افزایش فشار مغز منجر شود

  14. زهرا می‌گوید:

    سلام، در هفته ٣٢ بارداري هستم، در سونو دوليكوسفالي گزارش شده و تاريخ زايمان. ٤ هفته زودتر از تاريخي كه دكتر گفته بود اعلام شده، لطفا توضيح بديد اين مشكل چيه؟ راه درمان داره؟ قبل زايمان كازي بايد بكنم؟؟؟ ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در مرحله حاملگی اقدام خاصی برای این نوع تغییر شکل جمجمه عملی نیست و اقدام خاصی هم توصیه نمیشود. بعد از زایمان بهتر میشود بررسی نمود.

  15. فاطمه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    پسر شش ماهه ای دارم که دور سرش 44 می باشد و در زمان تولد این اندازه 34 بوده است. یعنی رشدش کمی بیشتر از حد نرمال بوده.
    در سونو هم این نتیجه بدست اومده:
    در بررسی انجام شده علائمی به نفع IVH, ICH و هیدروسفالی دیده نشد. بطنهای جانبی نمای طبیعی دارند. کورپوس کالوزوم طبیعی است. ضایعه فراگیر و علائمی از شیفت عناصر خط وسط دیده نمیشود.
    در کنترل با پروپ 7.5MHZ مایع خفیف اکستراگزیال به ضخامت تقریبی 4میلیمتر بین جمجمه و مغز و به ضخامت تقریبی 4 میلیمتر بین دو نیمکره دیده شد کنترل مجدد پیشنهاد میشود.
    (bengign extra axial CSF collection)

    دکترش امروز گفته پیش متخصص مغز و اعصاب کودکان ببریم

    لطفا بفرمائید پسرم مشکلی داره؟ خیلی نگران هستم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر علائم رشد و تکامل عصبی کودک اعم از توجه و حرکت و تعادل طبیعی بوده و در معاینه عارضه عصبی چشمی و رفلکسی … دیده نشده جای نگرانی نخواهد بود پایش دور سر برای کنترل کافی خواهد بود.

  16. احمد می‌گوید:

    من 28 سالمه،مشکل هیدروسفالی ندارم فقط اندازه سرم بزرگه واین موضوع اذیتم میکنه،میخواستم ببینم راهی برای کوچک شدنش هست یا نه

  17. مهدی می‌گوید:

    باسلام. در سونوگرافی هفته ۱۷ وضعیت سر جنین دولیکوسفال و قطر ونتریکول ها حداکثر نرمال ذکر شده است. این به چه معناست؟ ایا جنین مشکلی دارد یا خواهد داشت؟ باتشکر از پاسخ صریح و شفافی که میفرمایید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در سونوی کنترل 2-4 هفته بعد بهتر است اندازه دور سر و عرض سر گزارش شود اگر اختلاف زیاد باشد دراز و باریک بودن سر ممکن است نشانه ناهجاری جنینی باشد.

  18. فاطمه می‌گوید:

    سلام
    پسر شش ماهه ای دارم که دور سرش 44 می باشد و در زمان تولد این اندازه 34 بوده است. یعنی رشدش کمی بیشتر از حد نرمال بوده.
    در سونوگرافی اعلام شده:
    علائمی به نفع IVH, ICH و هیدروسفالی دیده نشد. بطنهای جانبی نمای طبیعی دارند. کورپوس کالوزوم طبیعی است. ضایعه فراگیر و علائمی از شیفت عناصر خط وسط دیده نمیشود.
    در کنترل با پروپ 7.5MHZ مایع خفیف اکستراگزیال به ضخامت تقریبی 4میلیمتر بین جمجمه و مغز و به ضخامت تقریبی 4 میلیمتر بین دو نیمکره دیده شد کنترل مجدد پیشنهاد میشود.
    (bengign extra axial CSF collection)

    لطفا راهنمایی فرمائید چی کار کنم؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر علائم رشد و تکامل عصبی کودک اعم از توجه و حرکت و تعادل طبیعی بوده و در معاینه عارضه عصبی چشمی و رفلکسی … دیده نشده جای نگرانی نخواهد بود پایش دور سر برای کنترل کافی خواهد بود.

  19. ف.م می‌گوید:

    سلام، دخترم ۴ماهشه، دور سر زمان تولد ۳۱بود و الان ۳۷.۵هست.خیلی خوب گردن میگیره، اشیای سبک رو میگیره، وتوجه به اطراف هم زیاده.وزنش۵۵۰۰هست.پیش متخصص اعصاب بردیم، نوتروپیل برای افزایش دور سرش دادن.این دارو عوارضی نداره؟کلا با توجه به دور سر در زمان تولد و رشدش، مشکلی وجود داره؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه به سیر رشد سر بموازات زیر منحنی حداقل، اگر از نظر بالینی عوارض مغزی عصبی ندارد جای نگرانی نیست. داروی تجویز شده عارضه ندارد. در بعضی فامیلها کوچک بودن سر ارثی است.

  20. جمال می‌گوید:

    با سلام
    خواهر زاده من تقریبا 16 سالشه
    چند روزی بود که میگفت تار میبینه یا گهگاهی 2 بینی داره
    اسکن و ام آر آی انجام دادیم گفتن فشار توی جمجمه زیاده
    اندازه جمجمش اصلا به نظر نمیاد که تغیری کرده باشه
    توروخدا راهنمایی کنید
    در ضمن در مورد شانت میخوام بدونم ممکنه واسش بذارن؟ خطرناکه ؟
    پیشاپیش ممنون از راهنماییتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بسته به اینکه فشار مغز بعلت ورم خود مغز یا افزایش حجم بطنها و انسداد مسیر مایع باش علت و درمان فرق میکند، بهتر است نتیجه گزارش اسکن را ارسال کنید.

  21. صمد جعفری می‌گوید:

    سلام دکتر برادری دارم که از بدو تولد مبتلا به هیدروسفالی است و 18 ساله هست چند وقت پیش بخاطر سردرد و استفراغ به دکتر مراجعه کردیم و بدنبال تشنج های فراوان دو بار عمل شد و علاوه بر سمت چپ سرش که از کودکی شنت داشت شنت دیگری در سمت راست سرش گذاشته شده یک هفته است که در بیمارستان شهدای تجریش بیهووش است و با تنفس مصنوعی زندست ایا امیدی هست به هوش بیاد؟

  22. صمد جعفری می‌گوید:

    سلام دکتر برادری دارم که از بدو تولد مبتلا به هیدروسفالی است و 18 ساله هست چند وقت پیش بخاطر سردرد و استفراغ به دکتر مراجعه کردیم و بدنبال تشنج های فراوان دو بار عمل شد و علاوه بر سمت چپ سرش که از کودکی شنت داشت شنت دیگری در سمت راست سرش گذاشته شده یک هفته است که در بیمارستان بیهووش است و با تنفس مصنوعی زندست ایا امیدی هست به هوش بیاد؟

  23. صمد جعفری می‌گوید:

    البته فراموش کردم بگم برادرم بعد از عمل اول و به دلیل فشار آب درون جمجمه دچار سکته مغزی شده بود

  24. نرگس می‌گوید:

    سلام اقای دکتر پسری دارم تازه وارد 16 ماهگی شده اما دور سر پسرم 44.2 هست وزنش حدود 9.2وقدش حدود78 رشدش خیلی کمه اما راه*میره فعالیت جسمانی خیلی عالیه کلمات بابا ومامان وچنذ کلمه دیگه رو میگه با اشاره منظورشو کامل میرسونه در کل میتونم بگم همه میگن بچه باهوشیه درضمن دور سر پدرش هم نسبت به اعضای دیگر خانوادش کوچکتره میتونه ارثی باشه؟لطفا کمکم کنیددر ضمن از 12 ماهگی تقریبا دور سرش همین اندازه است؟ باید چیکار کنیم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ممکن است کوچکی سر مسئله فامیلی باشد ولی نبود پیشرفت رشد دور سر در مدت 4 ماه گذشته طبیعی بنظر نمیرسد، بهتر است معاینه بالینی توسط متخصص اعصاب بعمل آید.

  25. nasiri می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما.من هفته بیست و یک بارداری هستم در هفته هجدهم نتیجه سونو به این شرح بود:right lateral ventricle diameter is 15mm و در هفته بیستم هیدروسفالی سه بطنی متوسط دیده شد.شبکه کورویید در چهارراه های دیاتله بطن ها شناور و کورتکس مغز حدودا ۶/۶ گزارش شده.لطفا نظر خود را بفرمایید.آیا ممکن است این عارضه در دوران جنینی حل شود؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در سونوی آخر اندازه عرض بطنهای طرفی بیش از 11 میلیمتر باشد احتمال هیدروسفلی مطرح میشود، در این موارد اگر تاخیر رشد مغز با علام کمی انداره دور سر و زیادی اندازه یطنها ادامه یابد ناهنجاری مطرح میشود بایستی با متخصص جنین شناسی مشورت بعمل آید.

  26. nasiri می‌گوید:

    سلام من نمیتونم جواب سوالم رو پیدا کنم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در سونوی آخر اندازه عرض بطنهای طرفی بیش از 11 میلیمتر باشد احتمال هیدروسفلی مطرح میشود، در این موارد اگر تاخیر رشد مغز با علام کمی انداره دور سر و زیادی اندازه یطنها ادامه یابد ناهنجاری مطرح میشود بایستی با متخصص جنین شناسی مشورت بعمل آید.

  27. سبحان می‌گوید:

    باسلام
    فرزند پسر دوقولوی 3 ماهه ای دارم که در هفته 30 بارداری به دنیا امد که بعد از انجام سونو و ام آر آی پزشک جراح مغز …….گفت هیدروسفال داره و بایستی بچه 20روزه عمل بشه و شانت گذاشت.من بعد از مشورت با جنابعالی از انجام عمل منصرف شدیم وتا الان به لطف خداوند و راهنماییهای حکیمانه جنابعالی وضعیت فرزندمان خوب است وافزایش دور سر ان نرمال است(با قل دیگه یکی هست)حدود 38سانت.فقط موضوعی که ما را نگران کرده ملاج قدامی بزرگش نسبت به اون قل دیگه است که ابعادش تقریبا 3.5*5.5 سانت است ولی نرم بوده وبرامده هم نیست.می خواستم بدانم این بزرگی ملاج ودیر بستن ان همشکلی ندارد؟در ضمن بعضی اوقات چشمانش را خیلی خیره میکند ایا این موضوع میتواند بخاطر فشار زیاد داخل سرش باشد؟یعنی احتمال داره که هیدروسفالی خود به خود جذب و برطرف بشه؟
    با کمال تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بزرگی ملاج در این مرحله سنی مسئله نیست اگر برجستگی ملاج در وضع نشسته هم مشخص باشد و یا علائم غیر طبیعی در معاینه دیده شود بررسی با سونو یا اسکن کمک کننده خواهد بود.

  28. nasiri می‌گوید:

    سلام.چرا به سوال من پاسخی داده نشد؟؟؟خواهشا مرا راهنمایی بفرمایید

  29. nasiri می‌گوید:

    با تشکر از پاسخ شما.آقای دکتر امروز در یک سونوگرافی دقیق تر اندازه بطن ها۱۳ میلیمتر اندازه گیری شد در هفته بیست و دوم.با متخصص پریناتولوژ مشورت داشتم پیشنهاد تست آمینیو سنتز دادند.ایا ممکنه این اختلال کروموزومی باشد؟و اگر نباشد آینده این بیماری چگونه است.واقعا از زمانی که بی منت برای بیماران میگذارید کمال تشکر را دارم‌..

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اندازه بطنها نسبت به سن جنین کمی بزرگ است بهتر است بررسی بیشتر با آمنیوسنتز بعمل آید، گو اینکه از بین دهها موارد ناهنجاری ممکن است به تعداد کم احتمالات دست یافت.

  30. nasiri می‌گوید:

    سلام. ببخشید چرا پیام من پاک میشه؟

  31. م ف می‌گوید:

    با عرض سلام و تشکر بابت ایجاد فضایی مجازی جهت پاسخگویی تخصصی به نیاز پزشکی مراجعان
    اینجانب دارای دختری 26 روزه ام که از اواسط دوران جنینی گزارشات سنوگرافی مبنی بر جلوتر بودن چهار هفته ای سر نوزاد از سن وی اعلام میشد اما هیچ گونه علائمی از هیدروسفالی دیده نشده و فقط بطنهای مغز در حداکثر اندازه خود گزارش میشد. با تولد نوزاد یک ماه زودتر از موعد مقرر، سر نوزاد 36.5 سانت و وزن وی 3070 گرم بوده که دور سر در روزهای هفتم، 37 سانت، دوازدهم 38 سانت، هجدهم 39 و بیست و دوم 40 سانت گزارش شد و پس از سونو گرافی و عدم وجود شواهد مبنی بر مورد مشکوک، منجر به مراجعه به پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب و سی تی اسکن شد. با بررسی عکسهای سی تی، پزشک مربوطه مورد مشکوکی را مشاهده ننموده و ساختار مغز را طبیعی عنوان نموده و ماه بعد را برای مراجعه بعدی در نظر گرفتند. اما در گزارش سی تی که بعدا به دست اینجانب رسید شواهدی از هیدروسفالی محدود گزارش شده است:( بخشی از گزارش سی تی)
    evidence of mild supratentorial hydrocephalus is seen
    the 4th ventricle shows normal size and appearance
    cavum septum plasidum is noted
    sagittal,coronal nd lambdoid sutures are patent
    this finding is highly suggestive of aqueduct stenosis. MRI without and with contrast is recommended for further evaluation.
    بقیه موارد در گزارش سی تی نرمال بوده و موردی به نفع بدخیمی و یا سایر موارد گزارش نشده است. نظر شما چیست؟ آیا نیاز به بررسی بیشتر و یا متخصصان دیگر وجود دارد؟
    در صورت لزوم تصاویر و گزارش سی تی نیز از طریق ایمیل ارسال خواهد شد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علیرغم رشد سریع دور سر در اثنای ماه اول هنوز ازحد اکثر طبیعی بالاتر نگذشته، پایش هیدروسفالی با اندازه گیری منظم دور سر و احتمالا مصرف دارو با نظر پزشک برای کم کردن مایع بطنها توصیه میشود.

      • م ف می‌گوید:

        با تشکر از پاسخ جنابعالی،
        هم اکنون و در 33 روزگی اندازه دور سر 40.8 سانت است، وزن 4.270 کیلو و قد 55 سانت، دکتر متخصص کودکان که دکتر مغز و اعصاب را به ما معرفی کرده بود، وقتی متوجه شد که متخصص مغز و اعصاب فقط عکسها را دیده اند و گزارش را نخوانده اند، اصرار زیادی به نشان دادن گزارش سی تی که قسمتهای بولد آن در در نظر قبلی برایتان ارسال کرده ام و مصرف دارو دارند، اما در تماس تلفنی، پزشک متخصص مغز و اعصاب بر مراجعه یک ماه بعد بدون مصرف هرگونه دارویی تاکید دارند. با توجه به رشد سر نوزاد و شکل خربزه ای سر که فکر می کردیم به دلیل زایمان طبیعی بوده ولی تا حالا کم نشده است، در صورتی که هیدروسفالی نباشد، عارضه دیگری را با توجه به سونو و سی تی انجام شده می توان متصور بود؟ ظاهر کودک در آینده با توجه به رشد سایر اندامها، ظاهری قابل قبول را ایجاد خواهد نمود یا با توجه به گفته پزشک کودکان احتمال نیاز به عمل جراحی برای زیبایی وجود دارد؟

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          در صورت امکان گزارش اسکن مغز و نتیجه معاینات را ارسال نمائید در حد امکان راهنمائی میکنم. غیر از نوشته نظرگاه تان مطلب دیگر دریافت نشده است

  32. سمانه می‌گوید:

    با سلام خواهرزاده ای دارم که در۵ماهگی بر اثر تصادف ضربه مغزی تشخیص داده شد و پس از مدتی متوجه هیدروسفالی بودن وی شدن و با موافقت دکتر ایشان را ر ۷ماهگی عمل و از شانت استفاده کردن با توجه به اینکه حال پس از عمل فنوتین مصرف میکردن و با نظر دکتر مربوطه پس از مدتی دارو قطع و تل ۷ماه پس از قطع دارو مشکلی نداشته ولی با توجه به سفری که در ان زمان انجام دادن ایشان در شهرستان دچار تشنج شد و پس از درمان مجدد ومصرف فنوتین و فنوبار مجدد اذر ماه تشنج کرد که اگر اشتباه نکنم تشنج نوع استاتوس بود مجدد درمان را با توجه به دوز اولیه که در سفر مشخص کرده بودن و با مرور کم میشد برگشت دادن و درمان را با دوز اولیه اغاز کردن دی ماه دوباره تشنج کرد و در اخر هم بهمن ماه که با توجه به حالت تهوه بخ بیمارستان رجوع کرده لازم به ذکر است که دی ماه که ترخیص شد او را زیر نظر دکتر مغز اعصاب برده و با کم کردن تدریجیه فنوتین و اغاز مصرف ال کارنیت به همرا والپرو وات سدیم و فنوبار مجدد حالت تشنج که شروع استفراغ که در اخر نیز طبقه گذشته اش منجر به تشنج میشد شما چه پیشنهدی راجب علت تشنج و درمان و دکتر مناسب ارائه میکنید با تشکر و کودک از نظر راه رفتن فهم یا تکلم کلمات مشکلی نداشته لطفا بگید این تشنج ها منجر به تاثیر رو مغزش نمیشه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنظر میرسد صرع نسبتآ مقاوم بعلت عارضه مغزی دارد. برای این موارد کنترل بهتر صرع با چند دارو وپایش نوار مغز عملی است پس از کنترل خوب سالها درمان را نباید قطع نمود، موارد تکرار تشنج به تشدید صرع و عوارض منجر میشود.

  33. زهرا می‌گوید:

    با سلام مجدد خدمت شما
    سیر رشد دور سر پسرم از زمان تولد به این شرح
    زمان تولد 34
    یک ماهگی 38/5
    دو ماهگی 40/5
    پنج ماهگی 45/2
    شش ماهگی 46/5
    هفت ماه پنج روزگی 47/8
    با توجه به این سیر رشد و نتیجه ی سونو در شش ماهگی که گفته بود اندازه بتن لترل مغزی 11 میلیمتر مختصری بیش از حد نرمال هست آیا نیاز به اسکن وجود داره؟
    آیا اسکن برای پسرم ضرری داره؟
    ممنون از پاسخ تون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر روی دیاگرام رشد دور سر به منحنی رشد سر کودک توجه کنید بنظر میرسد افزایش اندازه از منحنی رشد طبیعی سیر صعودی بیشتر داشته اگر این محاسبه توسط پزشک کودکان تایید شود بهتر است با اسکن بررسی شود.

  34. زهرا می‌گوید:

    ببخشید آقای دکتر فراموش کردم بگم پسرم از نظر حرکتی رشدش طبیعی هست و مشکلی نداره طوری که الان در ماه هشتم کاملا میشینه و سینه خیز میره و کم کم تلاش میکنه چهار دست و پا حرکت کنه. در ضمن به اطرافیانش و اسباب بازی های مورد علاقه شما هم واکنش خوبی نشون ميده. لطفا بفرمایید با این اوصاف جای نگرانی هست؟
    خیلی خیلی ممنونم که با حوصله به سوالات ما پاسخ می دهید.

  35. مریم می‌گوید:

    با عرض سلام .پسرم 13 ماهشه از 4 ماهگی بعد از رشد بیش از نرمال و انجام سونوگرافی تشخیص هیدروسفالی ارتباطی دادند(دور سر دربدو تولد35 در 4 ماهگی 44 ودر حال حاضر 50 میباشد ) وجواب ام آر آی در 6 ماهگی به شرح زیر است. در حال حاضر متونه بشینه چهار دست وپا بره و به مبل و صندلی حرکت کنه اما هنوز راه نمیره و چند تا کلمه بیشتر نمیگه و اشیا را رها میکنه اما زمین نمیذاره کلا حرکات ظریفش کمه و انحراف چشمم داره که گفتند به مرور خوب مشه آیا پسرم نیاز به درمان داره؟ لطفا راهنمایی کنیدMultiple sections were obtained through multiple sequences.
    Mild dilataion of lateral ventricles is seen.
    Cavaum septum pellucidum and verga are seen.
    Mild bilateral extra axial fluid collection with deepening of inter hemispheric fissure are seen.
    Orbits.posterior fossa basal ganglia.sellar and para sellar regios are normal. No midline shift is seen.
    اکوژنینسیته بافت سفید و خاکستری با پترن نرمال مشاهده میشود.
    ساقه مغز در حد قابل دید طبیعی میباشد.
    هیدروسفالی ارتباطی (قطر بطن سوم برابر7.5 و قطر بطن لترال در محل تریبوم برابر 15)همراه با افزایش مایع اکسترااگزایال در فضای ساب ارکنویید در قدام لوبهی فرونتال و اینتر همیسفریک قدامی مشاهده میشود.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مجموعه علائم بالینی تاخیر راه رفتن و انحراف چشم و مختصر زیادی مایع بطنها و اطراف سر در مجموع تحت اصطلاح علائم خفیف مغزی گفته میشود، معمولا بمرور زمان جبران میشود. بهترین عیار کنترل هیدروسفالی از این به بعد پایش تغییرات دور سر در روی دیاگرام مربوطه است، اگر سیر صعودی بیشتر نشان دهد درمان برحسب مورد انتخاب میشود.

  36. علیرضا می‌گوید:

    باسلام خدمت جناب دکتر.نوزادی شش ماه و بیست روزه داریم در مراقبت های دوره ای به ما اعلام کردند که به علت بزرگ بودن دور سر به متخصص مغز واعصاب مراجعه کنیم. با سونوگرافی از جمجمه مشخص شد که قطر AP فرونتال 8.9 و نرمال و فاصله کورتکس تا FALX پنج و نیم میلی متر و نرمال است.اکوی gyri, sulci طبیعی و توده فضاگیر در مغز دیده نمی شود و ساختارهای post.fossa طبیعی است اما فاصله کورتکس تا DURA هشت و شش دهم و غیرنرمال است. متخصص سونوگرافی هیدروسفالی خفیف تشخیص داد ولی متخصص مغزو اعصاب با اندازه گیری دور سر که بدو تولد36 و اکنون5/46بود فرمودند مشکلی نیست.ماه دیگر مراجعه کنید تا وضعیت کودک پیگیری شود.نظر جنابعالی در مورد چیست؟ ممنون میشویم پاسخ دهید.با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در این موارد کنترل بالینی توسط پزشک کافی خواهد اغلب مشکلی پیش نمی آید و در حال حاضر نیاز به اسکن نخواهد بود.

  37. nasiri می‌گوید:

    با عرض سلام و ابراز شرمندگی بابت پرسش های مکرر.قبل از هر موضوعی واقعا از شما به خاطر راهنمایی های بی دریغتون کمال تشکر را دارم و واقعا از خدا برای شما طلب خیر دارم.آقای دکتر بنده در هفته بیست و دوم بارداری هستم که البته گزارش سونوی آخر مبنی بر هفته بیست و چهارم است.در سونوی هفته هجده امدازه بطن ها ۱۵ ذکر شد.سونوی بیست روز بعد تشخیص هیدروسفالی سه بطنی متوسط دادند و در سونوی آخر نوشته شده ونتریکومگالی ۱۳م م و در یکی از بطن ها کیست آراکنویید در شیار بین نیمکره ها به ابعاد ۱۱در ۴ و یک کانون اکوژنیک در بطن چپ قلب.کاریوتایپ انجام شد و ابنورمالیتی مشاهده نشد.سوال من این است آیا تشخیص هیدروسفالی قطعی است؟و تفاوت آن با ونتریکومگالی چیست؟احتمال عقب ماندگی ذهنی در کودکم بالاست؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر با پیشرفت اندازه بطنها کم شده احتمال جبران و اصلاح بیشتر است اندازه 13 -14 م م تاموقع تولد مقبول است.

  38. باران می‌گوید:

    سلام آقا دکتر
    دخترم8 ماهشه 11 کیلوست.حرکاتش طبیعیه و با کمی کمک میتونه بنشینه و دمر بشه.دورسرش این رشد رو داشته:
    تولد:36
    20روزگی:37
    1.5ماهگی:39.5
    2ماهگی:40.5
    4ماهگی:44
    6ماهگی:46
    7ماهگی:47
    8ماهگی:47.5
    6.5 ماهگی دکتر بردیم دور سر من از روی روسری 60 و دور سر باباش هم60 بود.گفت ارثیه ولی براش سونوگرافی یا اسکن ننوشت و استازولامید250 نوشت که یک چهارم صبح ویک چهارم شب بخوره و یک ماه دیگه ببریم پیشش.یک ماه بعد بردیم دور سرش بعد از یک ماه 47 ثابت مونده بود.و چون نتونست بدون کمک بنشینه براش برای دوماه دیگه قرص استازولامید نوشت.پیش دکتر دیگر بردیم و گفت فعلا دارو نخوره سونو نوشت و جوابش این بود
    پارانشیم مغز نرمال است
    توده یا ضایعه فراگیر مشهودنیست
    ابعاد سیستم بطنی نرمال است.هیدروسفالی مشهود نیست
    هماتوم یا تجمع غیرعادی وجود ندارد
    درصورت وجود علایمبالینیث سی تی اسکن بیشتر میتواند کمک کننده باشد.
    جواب رو بردیم سی تی اسکن نوشت.که جوابش هنوز نیامده.
    مشکل دخترم جدیه؟ممکنه ارثی باشه؟هیکلش بزرگتر از سنشه.آیا ممکنه به نسبت اون دور سرش بزرگ باشه؟موقع اسکن گفت گوشواره هاش رو لازم نیست در آورد.موردی نداره؟ممکنه خود مغز بزرگ باشه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در سی تی اسکن هیدروسفالی مشاهده نشود و اگر از نظر بالینی سیر پیشرفت تکاملی در ماههای اخیر خوب بوده جای نگرانی نخواهد بود.

  39. علی می‌گوید:

    سلام و ممنونم از سایت خوبتون.
    آقای دکتر من چند روزی هست که احساس می کنم ناحیه ی 15 سانتی از مچ دست چپم (پایین تر از آرنج و 15 سانتی متر مانده به مچ) کمی نازک تر از دست راستم هست. ضمن اینکه چند روزیه که در ناحیه مچ این دستم احساس درد می کنم (هیچ ضربه ای وارد نشده و منشا درد خودبه خودی است) باید عرض کنم که حدود 12 سال پیش من حدود 45 دقیقه روی دست چپم به حالت دراز کش طوریکه وزن سرم روی این دستم بود استراحت کردم و از اون موقع یه درد خفیفی رو در ناحیه مچ این دستم احساس می کنم. پرسشم اینه که من باید چکار کنم و به چه تخصصی مراجعه کنم. لطفا منو راهنمایی بفرمایید.

  40. مریم می‌گوید:

    بابا عرض پوزش پیرو سوال قبلی. میخواستم بدونم دلیل اصلی هیدروسفالی پسرم چیه و آیا امکان تکرارش واسه بچه های بعدی وجود داره و میتونه همراه با اختلالات دیگر باشه؟ با توجه به اینکه در دوران بارداریم تا ماه نهنم هیچ مشکلی نداشتم و هفته 37 اتساع بطن راست به دیامتر عرضی 13 تشخیص داده شد و اینکه با توجه به ام آر آی مغز آیا مشکلی از نظر یادگیری ممکن است برای پسرم به وجود بیاد؟ دکترش الان از وضعیت رشد دور سرش راضیه تا چه اندازه میتونه بدون درمان دور سرش رشد کنه ؟و تاخیر راه افتادنش تا چه مدت میتونه باشه؟ با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اغلب موارد هیدروسفالی ناهنجاری جزئی اتفاقی است و در بچه های دیگر تکرار نمیشود. سیر بیماری و عوارض بعدی به شدت و وسعت ناهنجاری بستگی دارد که در معاینه و اسکن مشخص میشود.

  41. باران می‌گوید:

    با سلام و تشکر
    جواب سی تی اسکن دخترم بدین شرح است:
    در سی تی اسکن اسپیرال انجام شده از ناحیه مغز بدون تزریق ماده کنتراست اندک تجمع مایع در فضای ساب دورال در فرونتوتامپورال دو طرف مشهود است.پارانشیم مغزی نرمال بوده هیدروسفالی دیده نشد.
    آیا دخترم مشکلی دارد یا شرایطش طبیعی ست؟آیا مصرف دارو لازمست؟
    جهت یادآوری دیروز از خدمتتان سوال پرسیده بودم به این شرح
    “دخترم8 ماهشه 11 کیلوست.حرکاتش طبیعیه و با کمی کمک میتونه بنشینه و دمر بشه.دورسرش این رشد رو داشته:
    تولد:36
    20روزگی:37
    1.5ماهگی:39.5
    2ماهگی:40.5
    4ماهگی:44
    6ماهگی:46
    7ماهگی:47
    8ماهگی:47.5
    6.5 ماهگی دکتر بردیم دور سر من از روی روسری 60 و دور سر باباش هم60 بود.گفت ارثیه ولی براش سونوگرافی یا اسکن ننوشت و استازولامید250 نوشت که یک چهارم صبح ویک چهارم شب بخوره و یک ماه دیگه ببریم پیشش.یک ماه بعد بردیم دور سرش بعد از یک ماه 47 ثابت مونده بود.و چون نتونست بدون کمک بنشینه براش برای دوماه دیگه قرص استازولامید نوشت.پیش دکتر دیگر بردیم و گفت فعلا دارو نخوره سونو نوشت و جوابش این بود
    پارانشیم مغز نرمال است
    توده یا ضایعه فراگیر مشهودنیست
    ابعاد سیستم بطنی نرمال است.هیدروسفالی مشهود نیست
    هماتوم یا تجمع غیرعادی وجود ندارد
    درصورت وجود علایمبالینیث سی تی اسکن بیشتر میتواند کمک کننده باشد.
    جواب رو بردیم سی تی اسکن نوشت.”

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه دوره ای علائم عصبی عمده دیده نشود و سیر بالینی و دور سر در حد مترقبه پیشرفت داشته باشد احتمالا درمان داروئی یا اقدام دیگر ضرورت نخواهد داشت.

  42. باران می‌گوید:

    با سلام و تشکر
    جواب سی تی اسکن دخترم بدین شرح است:
    در سی تی اسکن اسپیرال انجام شده از ناحیه مغز بدون تزریق ماده کنتراست اندک تجمع مایع در فضای ساب دورال در فرونتوتامپورال دو طرف مشهود است.پارانشیم مغزی نرمال بوده هیدروسفالی دیده نشد.
    آیا دخترم مشکلی دارد یا شرایطش طبیعی ست؟آیا مصرف دارو لازمست؟

  43. nasiri می‌گوید:

    ممنونم من اکنون جواب سوالم را دیدم.واقعا از آرامشی که به بیمارانتان میدهید سپاسگذارم..

  44. مریم می‌گوید:

    با سلام و تشکر.آیا هیدروسفالی میتونه با سندرم خاصی همراه باشه؟ پسر من ا نحراف چشم و افتادگی پلک داره که دکترش گفته به مرور خوب میشه و موقع تولد افت قند و کورتیزول داشت و لحظه تولد استفراغ کرد و حالت خواب آلوده داشت و این خواب آلودگی تا4 ماهگی ادامه داشت اما بعد از مصرف شربت فروگلوبین کاملا برطرف شد (پدرش تالاسمی آلفا داره)آیا این علاءم مربوط به هیدروسفالی میتونه باشه؟پیش متخصص غدد بردیمش مشکلی نداشت.اندازه مردمک چشم پسرم متفاوته یکیش کوچکتره اما از نظر بینایی مشکل نداره.لطفا راهنمایی کنید. و سوال دیگه اینکه هیدروسفالی در چه صورتی خطرناکه و طول عمر بچه های هیدروسفال چند ساله(هیدروسفالی ارتباطی)

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      یک قسمت از انحراف چشم و عدم تقارق مردمک به افزایش فشار مغز ناشی از هیدروسفالی مربوط میشود، هرنوع عارضه مغزی به درجاتی دیگر مراکز مغزی را متاثر میکند و به درجاتی در تکوین حرکات و حافظه تاخیر تکاملی پیش می آورد. شدت و سیر بیماری با گذشت زمان و در معاینه دوره ای و پایش بالینی علائم بالینی مشخص میشود.

  45. نرگس می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    پسرم تا پایان 15 ماهگی دور سرش 44 بود الان پایان 16 ماهگی 45 شده ایا نیازی برای بردن نزد متخصص هست* اندازه سر پدر ش هم کوچک هستش از لحاظ هوشی خوبه به راحتی راه میره خودش با قاشق غذا میخور ه میتونم بگم نسبت به بچه های دیگه حتی باهوشم هست میشه این مورد ارثی باشه ؟ با تشکر وسپاس فراوان وصبر وحوصله شما یاعلی التماس دعا

  46. Ali Salehi می‌گوید:

    سلام آقای دکتر من یک خواهر زاده ی دختر دو ماهه دارم که اون هم دارای بیماری هیدروسفالی است و قراره که عمل بشه و آب های دور مغزشو ر بیارند می خواستم بدونم ایا این عمل عوارضی داره و ممکنه که بعد از کشیدن آب از سر دوباره آب در داخل سرش بره یا مغزش دوباره آب ترشح کنه و اینکه اون می تونه زنده بمونه و چگونه این بیماری به وجود این بیماری در بدنش به وجود اومده و راه حل هایی برای درمانش بگین و بگین حد عقل تا سن هجده سالگی زنده می مونه یا می تونه تا عمر طبیعی زنده بمونه لطفا برام یا تو جیمیلم یا تو همین جا پاسخ بدین لطفا خواهش می کنم زود تر جوابم را بدهید چون تا چند روز بعد می خواد بره عمل آدرس جیمیل:pourya.salehi82@gmail.com

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      نتیجه عمل شانت هیدروسفالی و سیر زندگی بیمار، یکی به مشکل اولیه مغزی کودک مربوط میشود( که در معاینه و اسکن مشخص میشود) و دوم به عوارض اختمالی عمل که امکان عوارض متعدد را پزشک قبل از عمل توضیح میدهد.

  47. Ali Salehi می‌گوید:

    لطفا عوارضش را هم بگویید
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هرچه هیدروسفالی شدیدتر و عوارض توام ناهنجاری مغزی بیشتر باشد معلولیت ذهنی و حرکتی بیشتر مترقبه است.

  48. دکتر سیفی می‌گوید:

    به همه سوالات رسیده تا آخر وقت شب پاسخ داده میشود.

  49. دکتر سیفی می‌گوید:

    در زیر هر عنوان که سوال را ارسال نموده اید جواب به همان محل منتقل میشود.
    دکتر سیفی می‌گوید:
    فوریه 18, 2015 در 10:41 ب.ظ (ویرایش)
    اندازه بطنها نسبت به سن جنین کمی بزرگ است بهتر است بررسی بیشتر با آمنیوسنتز بعمل آید، گو اینکه از بین دهها موارد ناهنجاری ممکن است به تعداد کم احتمالات دست یافت.

پاسخ دهید

